4 Replies Latest reply on Mar 21, 2016 8:15 AM by Amy_Intel

    DVI output stopped working. Reinstall driver and it works again for a while

    Teletienda

      Hi all,

       

       

      the detailed information of the error is below. One day the DVI output stopped for minutes then it worked again. Some days (1 week) after it completely stopped working. The display connected and the cables are working.

      I realized that if I re-install the intel graphic drivers the DVI output works again for a while (but just if I don't reboot!) . DVI is also not working while booting or in the BIOS.

       

       

      Thanks a lot for your help!

      Gon

       

       


      Category

      Questions

      Answers (N/A if not applicable)

      Description

      Provide a detailed description of the issue

      The DVI output stopped working. After that, I tried to uninstall and install the Graphics driver (Intel_VGA_Win7-8-8-1_V1018103920). After install it, the DVI output works for a while (30 mins maybe) and then it stops again. I have to restart, re-install the driver and then it works again. While the computer is booting or in the BIOS just the VGA output is working.

      Does it fail every single time, or only sometimes?
      If you can offer a % rate please do.

      Like two weeks ago the DVI stopped working but just for minutes. Right now the DVI output is not working for the 100% times that I start the computer.

      Hardware (HW)

      Brand and Model of the system.

      Motherboard ASUS H97M-E with Interl Graphics integrated

      Hybrid or switchable graphics system?

      NO

      Make and model of any Displays that are used to see the issue (see note2 below).
      LFP
      = Local Flat Panel (Laptop panel)
      EFP = External Flat Panel (Monitor you plug in)

      using 2 displays:

      EFP: Benq GL2450

      EFP: LG1953S

      How much memory [RAM] in the system (see note2 below).

        8 GB

      Provide any other hardware needed to replicate the issue.
      ie: Cables&brand, cable type [vga, hdmi, DP, etc], dock, dongles/adapters, etc

      It is always with the DVI output. No problem with anything else

      Hardware Stepping (see note1 below).

      note_1.jpg

      Software (SW)

      Operating System version (see note2 below).

      Windows 7 Ultimate (6.1 7600 Build 7600)

      VBIOS (video BIOS) version. This can be found in “information page” of CUI (right click on Desktop and select “Graphics Properties”.

      American Megatrends Inc. 2602 15/12/07

      Graphics Driver version; for both integrated Intel and 3rd party vendors (see note2 below).

      Intel : 10.18.10.3920

      SW or Apps version used to replicate the issue.

       

      Configurations

      Single display, clone, or extended (see note2 below).

      Two displays 

      Display resolution & refresh rate setting of each display (see note2 below).

       

      AC or DC mode, i.e. is power cable plugged in or not?

      Power cable is plugged

      How to repro

      Please provide steps to replicate the issue.  These steps are very crucial to finding the root cause and fix.
      A screenshot to illustrate the issue is a huge plus. A video of the failure is even better! Attach to the post or provide the YouTube link.

      1. Turn on the computer
      2. DVI output is not working (even in BIOS)
      3. Windows starts just in the VGA output
      4. I know the DVI cable, and display are not broken

      ...

      Note1: