1 2 3 Previous Next 43 Replies Latest reply on Aug 30, 2016 1:02 PM by mikec_intel

    i7 6700k - 530 HD displays artifacts, flickers, goes black, etc. etc.

    alejocazu

      Bought a new computer and upon finishing Windows 10 Pro installation, noticed that the display connected on the 530 keeps showing artifacts-flickers every now and then, sometimes it goes black for 1-2 seconds then comes back.

       

      When I thought it was the display, I tried it on the old computer, and everything worked perfectly.

       

      I thought that it was a problem on the memory, tried with 1 stick (after running memtest) and the problem still existed.

       

      Updated the drivers to the latest - still problem persists.

       

      Finally went to google the problem and found out I am not the only one with the GPU flickering - it's so dissapointing.

       

      Any ideas?

       

       

      Category

      Questions

      Answers (N/A if not applicable)

      Description

      Provide a detailed description of the issue

      530 HD displays artifacts, flickers, goes black, etc. etc.

      Does it fail every single time, or only sometimes?
      If you can offer a % rate please do.

      every single time - every 2-3 minutes something of the above happens

      Hardware (HW)

      Brand and Model of the system.

      Intel Skylake HD Graphics 530 (i7 6700k)

      Hybrid or switchable graphics system?
      ie Does it have AMD or NV graphics too?

      Hybrid - NVidia GeForce GTX650

      Make and model of any Displays that are used to see the issue (see note2 below).
      LFP
      = Local Flat Panel (Laptop panel)
      EFP = External Flat Panel (Monitor you plug in)

      EFP

      Connected to Intel's through DVI and VGA (VGA is the one with the problem!, DVI works ok)

      How much memory [RAM] in the system (see note2 below).

      32GB DDR4 2400MhZ

      Provide any other hardware needed to replicate the issue.
      ie: Cables&brand, cable type [vga, hdmi, DP, etc], dock, dongles/adapters, etc

       

      Hardware Stepping (see note1 below).

      Screenshot attached

      Software (SW)

      Operating System version (see note2 below).

      Windows 10 Pro up to date

      VBIOS (video BIOS) version. This can be found in “information page” of CUI (right click on Desktop and select “Graphics Properties”.

      1034.0

      Graphics Driver version; for both integrated Intel and 3rd party vendors (see note2 below).

      Currently on 15.40.14.4352

      Also tried with 15.40.16.64.4364 listed in Gigabyte's page to no avail.

      SW or Apps version used to replicate the issue.

      Nothing - even with the computer idle, all apps closed (on Desktop) screen flickers.

      Configurations

      Single display, clone, or extended (see note2 below).

      Extended

      Display resolution & refresh rate setting of each display (see note2 below).

      DVI - 900x1440

      VGA (the one with the problem) - 900x1440

      AC or DC mode, i.e. is power cable plugged in or not?

      Yes

      How to repro

      Please provide steps to replicate the issue.  These steps are very crucial to finding the root cause and fix.
      A screenshot to illustrate the issue is a huge plus. A video of the failure is even better! Attach to the post or provide the YouTube link.

      1. Nothing, as soon as the computer boots, artifacts happen randomly.


       

       

      01.png

        1 2 3 Previous Next