6 Replies Latest reply on Feb 10, 2016 10:17 AM by CMata_Intel

    Urgent: Fried Edison??

    jrsall92

      I just accidentally put a 7.2v 860mAh LiPo battery in the J2 connector. The led on the board flashed briefly and then nothing. Since then whenever I connect the arduino board to my pc using usb the led flashes briefly and then again nothing. Did I fried my board or is there still hope?

        • 1. Re: Urgent: Fried Edison??
          CMata_Intel

          Hi jrsall92,

           

          I’m sorry to hear that you have problems with this. I would like to know more about the behavior of the board and what you have tried.

            1. Is the module/board getting hot?

            2. Are you able to access the Terminal Console?

            3. Have you tried to power the board with a power supply instead of using the USB port?

            4. Did you try to re-flash the board?

           

          If you don’t see improvements after this, I suggest you to contact the place where you bought the board because they usually offers a Return & Replacement Policy, when did you purchase it?

           

          Regards,

          Charlie

          • 2. Re: Urgent: Fried Edison??
            jrsall92

            Hello CMata_Intel,

             

            Thank you for your reply. Here are the answers to your questions:

                 1. Yes, when on power it gets hot after a while.

                 2. When I try to use the terminal over serial it starts but doesn't display anything (using ubuntu and screen). When I disconnect any usb, the serial connection fails and the screen program terminates.

                 3. I tried to power it from a arduino shield that worked before but without any luck.

                 4. No I didn't thought or tried to re-flash.

             

            I'll try the last step and I'll let you know.

            I bought the board in November 2015, it's the arduino breakboard kit.

             

            Thanks,

            John

            • 3. Re: Urgent: Fried Edison??
              CMata_Intel

              Hi John,

               

              Have you been able to run the flashall script?

              Let us know if you have new results regarding this.

               

              Regards,

              Charlie

              • 4. Re: Urgent: Fried Edison??
                jrsall92

                Hello Charlie,

                 

                Sadly I was not able to reflash it, it wont get recognised by my linux(ubuntu) laptop...

                • 5. Re: Urgent: Fried Edison??
                  CMata_Intel

                  Hi jrsall92

                   

                  I'm sorry to hear that it didn't work, but I would like to know what did you get on console after running the flashall script? How to Run the Flashall Script

                  Are you able to see the tty ports on /dev in Ubuntu?

                  Also, where did you buy the board? I suggest you to look into the Return & Replacement Policy of the store in order to check if your purchase is still covered by their warranty policy.

                   

                  Regards,

                  Charlie

                  • 6. Re: Urgent: Fried Edison??
                    CMata_Intel

                    Hi jrsall92,

                     

                    I would like to know if you have asked for a replacement in the store where you bought the board, also could you post the output you get when you run the flashall script?

                     

                    Regards,

                    Charlie