2 Replies Latest reply on Sep 21, 2015 1:29 AM by Cesar Badilla

    Problem with DX58SO

    RoudholfSouza

      Sorry for the bad English, but had to use google translator.

       

       

      Hello.

      Please, I would like your help.

      I have a DX58SO and i7 920. The board always worked perfectly (for 4 years) and never had any problem. Recently I decided to reinstall Windows 7 and went to upgrade drivers. I took and decided to upgrade the BIOS. I downloaded the latest version - SOX5810J.86A (exe) and was told that he should shutdown the Windows to restart the computer.

      After restarting the system, the upgrade procedure began. When he got "Updating firmware ID" was the message "Failed". I waited 30 minutes and when nothing happened, I turned off the computer.

      After that the board simply does not start. The computer turns on, is approximately 7 seconds and restarts. And so is all the time.

       

       

      I decided to do the BIOS recovery procedure. I saved the file "SO5600P.bio" on a CD, removed the jumper "Bios Setup" and turned on the computer. I know he read the contents of the CD because the CD reading light was blinking for about 20 seconds (without the cd flashes for up to 5). Nothing appears on the screen. The computer doing this procedure for about 20 minutes and nothing happened.

      I turned off the computer again, put the jumper in position 2-3, the procedure in "Desktop Boards - Instructions for updating the BIOS recovery" and turned on the computer without the CD.

      Again nothing happened and was not displayed anything on the screen.

      This procedure was done with Kingston memory 2 GB 1333 in the first memory slot (farther from the black slot) and with only the CD player and the connected video card. All other components (HDDs) have been removed.

       

       

      I tested it with other memories as well as with other video cards. Also tested other video cards in the second PCI-slot EX 16.

      No LED lights or flashes red. Only the green LED is illuminated is the Power Led.

      When I turn on the computer without the memories, the motherboard emits 3 beeps as it should.

       

       

      I really need to get this repair plate because I have no money to buy another processor and motherboard and do not think another motherboard compatible with this processor available to buy.

       

       

      Thank you for help and a great day everyone.

       

       

      ---------- Portuguese -----------

       

      Olá.

      Por favor, gostaria da ajuda de vocês.

      Possuo uma DX58SO e um i7 920. A placa sempre funcionou perfeitamente (durante 4 anos) e nunca tive problema. Recentemente resolvi reinstalar o Windows 7 e fui fazer a atualização dos drivers. Aproveitei e resolvi fazer a atualização da BIOS. Baixei a última versão - SOX5810J.86A (exe) e fui informado de que deveria reiniciar o computador para encerrar o Windows e reiniciar o computador.

      Após reiniciar o sistema, o procedimento de atualização começou. Quando chegou em "Updating firmware ID" foi exibida a mensagem "Failed". Esperei 30 minutos e como nada aconteceu, desliguei o computador.

      Depois disso a placa simplesmente não inicia. O computador liga, fica aproximadamente 7 segundos ligada e reinicia. Fica assim o tempo inteiro.

       

      Resolvi fazer o procedimento de recuperação de BIOS. Salvei o arquivo "SO5600P.bio" em um CD, removi o Jumper de "Bios Config" e liguei o computador. Sei que ele leu o conteúdo do CD porque a luz de leitura do CD ficou piscando por aproximadamente 20 segundos (sem o cd pisca por no máximo 5). Nada é exibido na tela. Deixei o computador fazendo esse procedimento por aproximadamente 20 minutos e nada aconteceu.

      Desliguei novamente o computador, coloquei o Jumper na posição 2-3, como o procedimento em "Desktop Boards — Instruções para a atualização do BIOS de recuperação" e liguei o computador sem o CD.

      Novamente nada aconteceu e não foi exibido nada na tela.

      Esse procedimento foi feito com memória Kingston de 2 GB 1333 no primeiro Slot de memória (mais distante do slot preto) e com apenas o leitor de CD e a placa de vídeo conectado. Todos os outros componentes (HDs) foram removidos.

       

      Testei com outras memórias e também com outras placas de vídeo. Testei também outras placas de vídeo no segundo slot PCI-EX 16.

      O único LED da placa mãe que fica aceso é o de "Power". Nenhum LED acende ou pisca em vermelho.

      Quando ligo o computador sem as memórias, a placa mãe emite os 3 beeps como deveria.

       

      Preciso muito conseguir reparar essa placa porque não tenho dinheiro para comprar outro processador e placa mãe e não acho outra placa mãe compatível com esse processador disponível para comprar.

       

      Muito obrigado pela ajuda e um ótimo dia a todos.

        • 1. Re: Problem with DX58SO
          RoudholfSouza

          I could fix .
          I had the idea of using an old firmware ( 2010 ) and make the recovery process . It worked . After I updated one by one until you get to 5600 that was the one that caused the problem earlier.


          -----------------------


          Consegui consertar.

          Tive a ideia de usar um firmware antigo (de 2010) e fazer o procedimento de recuperação. Deu certo. Depois atualizei uma por uma até chegar na 5600 que foi a que causou o problema anteriormente.

          • 2. Re: Problem with DX58SO
            Cesar Badilla

            Hello  RoudholfSouza,

             

             

            We are glad to hear you were able to solve the issue with the Intel®  DX58SO motherboard.

             

            Regards,

            Caesar B.

             

            Olá RoudholfSouza,

             

             

            Nós estamos contentes de ouvir que você fosse capaz de resolver o problema com a placa-mãe Intel ® DX58SO.

             

            Atenciosamente,

            César B.