1 Reply Latest reply on Sep 2, 2015 1:37 PM by aleki_intel

    New network card suddenly low range and low speed?

    OutSide1

      (This was actually posted a couple of months ago on another forums but then I decided to put it on intels own community support but yeah I still got the same problem)



      Hello guys I got an Acer Aspire v5 573G for 1 year now. And after using it a year my network adapter just died (stopped working) so i threw it away and i bought a Intel Dual Band Wireless-AC 7260

       

      Laptop: Acer Aspire v5 573G

      Router: Tp link tl-wr1043nd

      Network card: Intel Dual Band Wireless-AC 7260

       

      So the card was working very well, I was happy with it until i got this problem (3 weeks after buying it). The wifi range is very low now. When i'm in my room every connection has like 1 - 2 bars from the 5. It is supposed to be full bars when I'm in my room but now it is only 5 out of 5 when i place my laptop next to my router. Also speed is very low when I'm in my room. And here are the things i already did:

       

      1. Taking my laptop to other rooms and also to my friends house and i got the same problem there

      2. Opened the back of my laptop and checked if everything was connected correctly

      3. Updated the drivers (Also the new one which came out this week)

      4. Downgrading the drivers also didn't work

      5. Deleting Intel drivers and using the standard Microsoft drivers

      6. Formatting the whole system and re-installed windows

       

      I hope someone can help me out, Any advice's?