2 Replies Latest reply on Jun 15, 2015 7:32 AM by Gilead

    Bluetooth on Galileo

    Gilead

      Hi, I'm currently trying to setup a Bluetooth connection on my Galileo Gen2 board. I have the N-6235 Wi-Fi card and somehow my board is not finding any device upon scanning and either appearing in any scan of other devices. I'm using the ubilinux image(EmutexLabs) instead of Yocto. I think I've managed to unblock/setup the Bluetooth, by following some tutorials( such as Setting up Bluetooth — Clay and Galileo, Intel® Edison Board Getting Started with Bluetooth* | Intel® Developer Zone and Intel Edison - Bluetooth Receptacle) which are basically setting up the bluetooth connection, but for some reason my bluetooth doesn't find any device upon scanning. There's also another code which is not running and it's presented on some of the tutorials

      root@ubilinux:~# bluetoothd

      D-Bus setup failed: Name already in use

       

       

      PS: First time using the community, sorry for any mistake.

       

      PS: I think the correct firmware for the card is installed on the galileo

       

      root@ubilinux:/lib/firmware# ls

      iwlwifi-1000-5.ucode  iwlwifi-3945-2.ucode  iwlwifi-6000g2a-5.ucode

      iwlwifi-100-5.ucode   iwlwifi-4965-2.ucode  iwlwifi-6000g2b-6.ucode

      iwlwifi-105-6.ucode   iwlwifi-5000-2.ucode  iwlwifi-6050-4.ucode

      iwlwifi-135-6.ucode   iwlwifi-5000-5.ucode  iwlwifi-6050-5.ucode

      iwlwifi-2000-6.ucode  iwlwifi-5150-2.ucode

      iwlwifi-2030-6.ucode  iwlwifi-6000-4.ucode