2 Replies Latest reply on Feb 6, 2015 8:09 AM by sachindhimandel

    pinging issue from galileo board to host

    sachindhimandel

      Hello.

      I am able to ping from host to target but not able to ping from target to host.

      Please refer host ip : 192.168.1.20   and galileo board ip : 192.168.1.200

       

      here is the ping run from host

      C:\Users\mypc>ping 192.168.1.200

      Pinging 192.168.1.200 with 32 bytes of data:

      Reply from 192.168.1.200: bytes=32 time=1ms TTL=64

      Reply from 192.168.1.200: bytes=32 time=1ms TTL=64

      Reply from 192.168.1.200: bytes=32 time=1ms TTL=64

      Reply from 192.168.1.200: bytes=32 time=1ms TTL=64

       

       

      Ping statistics for 192.168.1.200:

          Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

      Approximate round trip times in milli-seconds:

          Minimum = 1ms, Maximum = 1ms, Average = 1ms

       

       

      but if i ping from galileo board to host then this is not happening...

       

       

      root@clanton:~# ping 192.168.1.20

      PING 192.168.1.20 (192.168.1.20): 56 data bytes

       

       

      <this stuck here >

      For your reference below is the network parameter of galileo board ....

      ifconfig command from target _________

      For your reference below is the output of ifconfig -a command

      root@clanton:~# ifconfig -a

      eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:13:20:FF:15:9D

                inet addr:192.168.1.200  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0

                inet6 addr: fe80::213:20ff:feff:159d/64 Scope:Link

                UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

                RX packets:225 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

                TX packets:175 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

                collisions:0 txqueuelen:1000

                RX bytes:16036 (15.6 KiB)  TX bytes:21890 (21.3 KiB)

                Interrupt:40 Base address:0xc000

       

       

      lo        Link encap:Local Loopback

                inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0

                inet6 addr: ::1/128 Scope:Host

                UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1

                RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

                TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

                collisions:0 txqueuelen:0

                RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)

       

       

       

       

      And netwok parameter of host machine ....

      Ethernet adapter Local Area Connection:

       

       

         Connection-specific DNS Suffix  . :

         Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller

         Physical Address. . . . . . . . . : 74-46-A0-8E-46-A4

         DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

         Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

         IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.20(Preferred)

         Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

         Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1

         NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

       

      below is the uname -a output

       

      root@clanton:~# uname -a

      Linux clanton 3.8.7-yocto-standard #1 Thu Oct 16 16:06:45 PDT 2014 i586 GNU/Linux

       

      please suggest.