1 Reply Latest reply on Jan 30, 2015 1:03 AM by wb_Intel

    Cable unplugged problem with I218-V

    gplaurin

      Hi, I have been having a network problem with my new motherboard MSI H81M ECO, it uses an Intel I218-V. I use this new computer as a server for my home. Everything is working but after a while the NIC will stop working and when I go to the Network Connections on Windows 8.1 it says cable unplugged. I have to disable the device and reenable it to make it work, not the best solution for a home server.

       

      I tried the latest driver from the MSI website and from Intel, tried 3 cables CAT 5e but nothing is working. Here is the XML from the event when it is disconnected:

       

      - <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
      - <System>
        <Provider Name="e1dexpress" /> 
        <EventID Qualifiers="40964">27</EventID> 
        <Level>3</Level> 
        <Task>0</Task> 
        <Keywords>0x80000000000000</Keywords> 
        <TimeCreated SystemTime="2015-01-28T13:06:10.229487700Z" /> 
        <EventRecordID>1864</EventRecordID> 
        <Channel>System</Channel> 
        <Computer>Aristote</Computer> 
        <Security /> 
        </System>
      - <EventData>
        <Data /> 
        <Data>Intel(R) Ethernet Connection (2) I218-V</Data> 
        <Binary>0000040002003000000000001B0004A00000000000000000000000000000000000000000000000001B0004A0</Binary> 
        </EventData>
        </Event>
      

       

      Thanks