1 Reply Latest reply on Jan 31, 2014 1:57 PM by sylvia_intel

    DH87MC Boot errors following restoration of 120 volt power?

    Brass-Monkey

      Just got a custom machine built, noted boot errors when the power has been re-applied after having been off for more than about 10 minutes. After shutting down properly, I then pull the plug for safeguards from lightning strikes on the power grid. I first thought the boot-up problem was related to known problems when external HDDs (2TB and a 3TB WD) are connected before start-up, which masked the power restoration issue. Got suspicious when I got the same problem with the external HDDs disconnected. Ran the same tests several times, got consistent results. I thought possibly the memory battery was weak, but I don't think so because the clock doesn't reset when the 120 volt power has been unplugged. My troubleshooting/diagnostic techniques are based on 40+ years of two-way radio repair, with having to learn computers "the hard way" over the last ten years or so. Sorry if I didn't mention more "numbers",

        • 1. Re: DH87MC Boot errors following restoration of 120 volt power?
          sylvia_intel

          Brass-Monkey, would you please provide me additional information on this behavior, in order to find out the exact issue you are experiencing?

           

          • What kind of boot errors are you getting?
          • Are you able to access BIOS?
          • Which the current BIOS version is?
          • Does the system reboot in a loop or it shuts down automatically?
          • Have you tested the system out of the chassis with minimum configuration?
          • Have you tried using another power supply?

           

           

          In addition to all those question, please let me know your system configuration to check compatibility

          • Processor:
          • Hard drives:
          • Memory:
          • Any additional device: