2 Replies Latest reply on Apr 17, 2013 6:51 AM by Pieter van Vliet

    Intel 10G 82599EB - unable to enable PXE

    Pieter van Vliet

      Hi Guys,

       

      I am trying to enable PXE for an Intel 82599EB 10-Gigabit SFI/SFP+ Network card.

      I am running Linux CentOS 6.4

       

      lspci | grep -i network
      02:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation I350 Gigabit Network Connection (rev 01)
      02:00.3 Ethernet controller: Intel Corporation I350 Gigabit Network Connection (rev 01)
      82:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82599EB 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection (rev 01)
      82:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation 82599EB 10-Gigabit SFI/SFP+ Network Connection (rev 01)

       

      I have downloaded the latest "bootutil" [BootUtil version 1.4.17.4]

      According to the specs for this type of network chip, it should be able to do PXE booting.

      I have enabled Intel 10G cards in the past with the "bootutil" program, but it won't enable this type of card:

       

      ./bootutil64e -flashenable -nic=3

       

      Intel(R) Ethernet Flash Firmware Utility

      BootUtil version 1.4.17.4

      Copyright (C) 2003-2012 Intel Corporation

       

      Enabling boot ROM on port 3...

      ERROR: Unsupported feature

       

      Port Network Address Location Series  WOL Flash Firmware                Version

      ==== =============== ======== ======= === ============================= =======

        1   7845C4F849D7     2:00.0 Gigabit NO  FLASH Not Present

        2   7845C4F849D8     2:00.3 Gigabit YES FLASH Not Present

        3   008CFA18A152   130:00.0 10GbE   N/A FLASH Not Present

        4   008CFA18A153   130:00.1 10GbE   N/A FLASH Not Present

       

      ./bootutil64e -bootenable=pxe -nic=3

       

      Intel(R) Ethernet Flash Firmware Utility

      BootUtil version 1.4.17.4

      Copyright (C) 2003-2012 Intel Corporation

       

      Option ROM area in the flash is not supported for this device on port 3

       

      Port Network Address Location Series  WOL Flash Firmware                Version

      ==== =============== ======== ======= === ============================= =======

        1   7845C4F849D7     2:00.0 Gigabit NO  FLASH Not Present

        2   7845C4F849D8     2:00.3 Gigabit YES FLASH Not Present

        3   008CFA18A152   130:00.0 10GbE   N/A FLASH Not Present

        4   008CFA18A153   130:00.1 10GbE   N/A FLASH Not Present

       

      It looks like that there is no firmware present on this card.

      [I could not find any info how to put firmware on this card]

      Any idea how to enable PXE for this Intel network chip?

       

      Thanks,

       

      Pieter