1 Reply Latest reply on Apr 17, 2013 12:21 PM by Diego_Intel

    HW Acceleration with Intel Atom E6xxx series and sDVO

    kwisp

      Hello.

      I want to see hardware acceleration on intel embeded graphic adaptor E6xxx series on sDVO port. If I get xorg.conf like this http://paste.org.ru/?4joldq vainfo out is:

      libva info: VA-API version 0.33.0
      libva info: User requested driver 'emgd'
      libva info: Trying to open /usr/local/lib/dri/emgd_drv_video.so
      libva info: Found init function __vaDriverInit_0_32
      Intel(R) Embedded Media and Graphics Driver 1.10 Build 2209
      libva error: /usr/local/lib/dri/emgd_drv_video.so init failed
      libva info: va_openDriver() returns -1
      vaInitialize failed with error code -1 (unknown libva error),exit


      Xorg.0.log is http://paste.org.ru/?jj7sfg


      But if i get clone or extended configuration in xorg.conf - vainfo work good and I do not see video on sDVO port - only light grey rect take place when video must be. There are no problem with LVDS port.

       

      If I run emgdinfo with sDVO connection some error take place:

      ERROR while sending INTEL_ESCAPE_VIDEO_CRC_START escape key
      ERROR while sending INTEL_ESCAPE_VIDEO_CRC_STOP escape key
      ERROR while sending INTEL_ESCAPE_GET_CRC escape key
      ERROR while sending INTEL_ESCAPE_GET_CRC_DEBUG_INFO escape key
      ERROR while sending INTEL_ESCAPE_GET_PORT_INFO

       

      system information:

      Linux 3.2.0-0.bpo.3-686-pae #1 SMP Thu Aug 23 08:21:41 UTC 2012 i686 GNU/Linux

      Debian GNU/Linux 6.0 \n  \l


      thanks.