1 Reply Latest reply on Feb 7, 2013 11:35 AM by dislikeyou

    DZ77RE-75K USB 3.0 not working.

    triga

      I just built a new system. Among other problems the USB 3.0 ports on my board do not seem to work.

       

      I updated to the latest bios and still no success. I checked in the bios to make sure they are enabled and it says they are.

       

      My thumb drives will not show up when plugged into the USB 3.0 but when I plug my phone into one it can still charge if that means anything.

       

      Also the regular USB ports on the mother board work just fine.

       

      I do have an Intel SSD drive connected to one of the SATA 6 ports. I  heard that some boards can not have both USB 3.0 and SATA 6 at the same time?

       

      The only other problem I am having is that my memory causes the PC not to post but I have yet to try the memory after the bios update s owe will see.

       

      FYI the memory I got is Patriot limited edition Intel Extreme Masters: 16GB / 2 x 8gb DDR3 1600mhz

       

      Thanks for any help.

        • 1. Re: DZ77RE-75K USB 3.0 not working.
          dislikeyou

          You mean the USB 3 ports on the back of the board?


          The only thing i can think of:

           

          • Enable USB 3 hub in BIOS.
          • Try the internal USB 3 headers, if you have a USB 3 port on your case or a bay hub.
          • Reset BIOS defaults.
          • Try another BIOS version.
          • Contact Intel by chat or phone.

           

          I haven't heard that USB 3 and SATA 6 can't be used at the same time on some board.