6 Replies Latest reply: Jul 27, 2012 7:34 PM by clemc RSS

Installing RST causing BSOD at startup (Intel 520 Series 120GB)

clemc Community Member
Currently Being Moderated

Ok, a bit of back story.

 

I was (still am) getting blue screens at start up.  What would happen is; I'd start up the computer and after about 2-3 minutes (sometimes more, sometimes less) Windows would freeze and after a few seconds I'd get a bluescreen and the computer would restart.

Once the computer had restarted (sometimes this involves a startup repair), the PC would be fine, I could put full load on the CPU, GPU and RAM without any issues, the PC seemed to run fine.

 

After a heap of troubleshooting, I discovered it was one of the drivers on the motherboard CD causing the issue. I finally narrowed it down to the Rapid Storage Technology driver.

 

Before I install the RST driver, the system starts up fine and runs fine. When I install the RST driver (I've tried the latest v11.1.0.1006), I start to get the blue screen issue.

 

I've run memtest multiple times and it hasn't found any memory errors. Intel v3.0.3 Toolbox tells me I've got the latest firmware.

I've updated my BIOS and set the SATA to AHCI.

 

I've done a bit of Googling and this doesn't seem to be a rare problem (with 520 Series drives), so I'm seriously considering going with a different drive.here

 

Is there something I should try before I ask for a refund on this drive?

 

Is this a sign that the drive may just be faulty?

 

My Specs:

 

Windows 7 Ultimate 64 bit SP1

Intel 3570K

ASRock Z77 Fatal1ty Professional

16GB (4*4) G.Skill DDR3 @1600MHz 9-9-9-24

ASUS GTX 670 DirectCU II

Corsair AX750

Intel 520 Series 120GB SSD


More Like This

  • Retrieving data ...

Legend

  • Correct Answers - 4 points
  • Helpful Answers - 2 points