1 Reply Latest reply on Feb 4, 2009 1:57 PM by dancord

    HP dc7700ps SFF / Intel vPro - System powered on but monitor will not display

    dancord

      Please forgive me if this issue has already been posted.

       

      I have several HP dc7700ps SFF computers connected to HP L2045W 20" LCD monitors that are having an issue where the computer is powered on but the monitor will not display, this issue appears to hapopen after a day or so of inactivity on the computer. The problem appears to have started after the BIOS, Intel AMT / ME firmware, and the Intel LMS / SOL driver were updated to the latest versions. I've double-checked the confgurations and they appear to be correct.

       

      Update versions that were installed:

       

      BIOS: 786E1_BIOS_for_vPro 3.04 Rev. A (13 Aug 2008)

      AMT: 2.2.1.1034

      ME Firmware: 2.1.4.000

      LMS / SOL driver: 5.2.0.1019 Rev. C (12 Oct 2007)

       

       

      From the intel Chipset ID Utility:

       

      Chipset: Intel(R) Q965/Q963 Express Chipset

      Memory Controller: 82Q965/82Q963

      I/O Controller: Intel(R) 82801HO I/O controller hub (ICH8DO)

      Integrated Graphics: Not detected or Disabled

      Current Graphics Driver Installed: 6.14.10.4642 (I know that there is a newer version available).

       

      Again, the problem started happening after the firmware updates. My guess was that a power state setting was changed within the AMT / ME configuration but everything is set to the our organization's original settings (config. document attached). I'm still able to connect via the embedded management webpage (http://hostname:16992).

       

      Thanks for helping,

       

      Dan