5 Replies Latest reply on Jan 1, 2012 10:50 AM by Starfox

    Intel DZ68BC & G.Skill F3-14900CL9Q-16GBXL - X.M.P. wont work correct / no mem over 1600Mhz will work!

    Starfox

      Today i got the Intel DZ68BC,
      but i have big problems to run my G.Skill F3-14900CL9Q-16GBXL (16GB@1866CL9) memory.

       

      The thing is:

       

      on my Intel DP67BG & MSI Z68MA-ED55 i use this 16GB kit without any problems!
      I go into the Bios - choose XMP - and all works perfect (timings/voltage).

       

      All is Prime95 stable.

       

      Now with the new DZ68BC - XMP will load very stupid settings that really doesn't work! :mad:
      I cant boot the pc so i have to use the fail-bios button on the back of the mainboard.

       

      The Intel Board boot with "automatic" (in Bios) with these settings:

       

      http://www.abload.de/image.php?img=automaticpx1ef.jpg

       

      It seems to be working, but its far away from what i want!

       

      This is the XMP profile:
      http://www.abload.de/image.php?img=xmpprofilft1gm.jpg

       

      This is the setting in the bios with loading the X.M.P profile:
      http://www.abload.de/image.php?img=bios_xmpp4rxn.jpg

       

      When i use manuall settings @1866 - the mainboard recognize only 8GB - and not 16GB.

       

      Whats the problem?

       

      Thank you very much for your help!

       

       

      BTW: i try to get help from G.Skill:

       

      http://www.gskill.us/forum/showthread.php?t=9849