3 Replies Latest reply on Nov 28, 2011 2:34 AM by edwardzh

    HD Problem with Modular Server - corrupted data


      Hi Folks,


      I have a problem with a modular Server combined with Windows Server 2008 R2.


      The raid looks fine in the web control center of the modular server. No corrupted HD's or whatever.

      But the drives (formated with NTFS) itself seem to look good after reformatting and reboot. But as soon as I stuff data on it the start showing disc errors on Windows boot and CHKDSK is crashing the data complete after restarting the mashine. This happens only on the data lun.

      How can that be?


      Fortunately we have a backup of the data, but when restoring the data it only requires a new system boot or a "check drive" with windows onboard programs and the data is corrupted again.


      Any ideas?

        • 1. Re: HD Problem with Modular Server - corrupted data

          What's your RAID configuration? Are the OS LUN and data LUN in the same storage pool? What's the brand/model of your HDDs? It's highly recommended to use HDDs in the Tested hardware and operating system list (THOL).

          • 2. Re: HD Problem with Modular Server - corrupted data

            Dear Edward,


            thanks for your quick reply.


            System and storage pools are separated.

            In the data pool we have 7 LUNs and only two have these problems.


            The have started to change the hard drives from Toshiba to Hitachi after 4 have been marked as defect in a very short time. This was also recommended by our german support company Thomas Krenn (the also delived the new hard discs) - we are also in direct contact with them, but we still have no solution.


            Last night we shut down all of the servers and disconnectde the Storage Controller. After reinserting it the controller the system came up again, but with the same errors as before.

            Tonight we are planning to delete the LUNs and recreate them. (Of course we don't want to try that during wokring hours.)


            Another strange effect we had last night:

            I formated one of the LUNs with NTFS,

            chkdsk did not show any errors until we restored the data from tape ( data files only .. not sectors or so) chkdsk showed errors on the drive again.

            (Ok, we thought that might have been the problem ... but !!!)

            Than I copied the data from the LUN to a SAN. Chkdsk on SAN = no errors

            reformattnig defective LUN & copy back data from SAN

            drive ok

            reboot of server using these drives showed automated chkdsk again with the same errors as before

            result ... data broken. Same error as before !


            And like I mentioned before. The Modular Server shows all hard discs as fully functional (including two spares)


            If you have any ideas .. please let me know.

            • 3. Re: HD Problem with Modular Server - corrupted data

              Have you tried to upodate the storage driver on your compute modules? Is it a single or dual storage controller configuration?