0 Replies Latest reply on Jul 22, 2011 6:59 AM by fplotnikov

    82571EB PRO/1000 AT Quad Port Bypass Adapter [8086:10a0] (rev 06) at linux

    fplotnikov

      Hello

       

      I have installed on my server NIC card 82571EB PRO/1000 AT Quad Port Bypass Adapter [8086:10a0] (rev 06).

      Server OS : Ubuntu 11.04 x64

       

      System see my NIC card but can't activate it to use.

      Module e1000e don't work for this card.

      I download few version of drivers from intel download center and build them.

       

      Modules builded successfull but card don't start up.

       

      Also on few forums I saw info about device like my.

      People says that NIC with device ID 8086:10a0 is engineer or test devices and drivers for them not included to drivers release.

       

      Here is partof lscpi from server:

       

       

      07:00.1 Ethernet controller [0200]: Intel Corporation 82571EB PRO/1000 AT Quad Port Bypass Adapter [8086:10a0] (rev 06)
              Subsystem: Intel Corporation 82571EB PRO/1000 AT Quad Port Bypass Adapter [8086:10a0]
              Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
              Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
              Latency: 0, Cache Line Size: 256 bytes
              Interrupt: pin B routed to IRQ 10
              Region 0: Memory at fbd80000 (32-bit, non-prefetchable) [size=128K]
              Region 1: Memory at fbd60000 (32-bit, non-prefetchable) [size=128K]
              Region 2: I/O ports at e880 [size=32]
              Expansion ROM at fbd40000 [disabled] [size=128K]
              Capabilities: [c8] Power Management version 2
                      Flags: PMEClk- DSI+ D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0+,D1-,D2-,D3hot+,D3cold-)
                      Status: D0 NoSoftRst- PME-Enable- DSel=0 DScale=1 PME-
              Capabilities: [d0] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit+
                      Address: 0000000000000000  Data: 0000
              Capabilities: [e0] Express (v1) Endpoint, MSI 00
                      DevCap: MaxPayload 256 bytes, PhantFunc 0, Latency L0s <512ns, L1 <64us
                              ExtTag- AttnBtn- AttnInd- PwrInd- RBE- FLReset-
                      DevCtl: Report errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported-
                              RlxdOrd+ ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop+
                              MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 512 bytes
                      DevSta: CorrErr- UncorrErr+ FatalErr- UnsuppReq+ AuxPwr- TransPend-
                      LnkCap: Port #3, Speed 2.5GT/s, Width x4, ASPM L0s, Latency L0 <4us, L1 <64us
                              ClockPM- Surprise- LLActRep- BwNot-
                      LnkCtl: ASPM Disabled; RCB 64 bytes Disabled- Retrain- CommClk-
                              ExtSynch- ClockPM- AutWidDis- BWInt- AutBWInt-
                      LnkSta: Speed 2.5GT/s, Width x4, TrErr- Train- SlotClk+ DLActive- BWMgmt- ABWMgmt-
              Capabilities: [100 v1] Advanced Error Reporting
                      UESta:  DLP- SDES- TLP- FCP- CmpltTO- CmpltAbrt- UnxCmplt- RxOF- MalfTLP- ECRC- UnsupReq+ ACSViol-
                      UEMsk:  DLP- SDES- TLP- FCP- CmpltTO- CmpltAbrt- UnxCmplt- RxOF- MalfTLP- ECRC- UnsupReq- ACSViol-
                      UESvrt: DLP+ SDES- TLP- FCP+ CmpltTO- CmpltAbrt- UnxCmplt- RxOF+ MalfTLP+ ECRC- UnsupReq- ACSViol-
                      CESta:  RxErr- BadTLP- BadDLLP- Rollover- Timeout- NonFatalErr-
                      CEMsk:  RxErr- BadTLP- BadDLLP- Rollover- Timeout- NonFatalErr-
                      AERCap: First Error Pointer: 14, GenCap- CGenEn- ChkCap- ChkEn-

              Capabilities: [140 v1] Device Serial Number 00-0e-0c-ff-ff-f9-21-8e

              Kernel modules: e1000e

      If I run ifconfig -a device not shows in list.
      Can you help me with this issue?
      And it is true about A0 devices?
      Thanks in advance.
      Regards