2 Replies Latest reply on Apr 26, 2011 8:14 AM by perazza

    SCCM activation error: Failed to Call CheckCertificate provider method, 80041001

    perazza

      Hi,

       

      I'm trying to activate some vpro's machines and I'm getting the error (in oobmgmt.log):

       

      BEGIN oobmgmt 3/16/2011 8:38:33 AM 3976 (0x0F88)

      Retrying to activate the device. oobmgmt 3/16/2011 8:38:34 AM 3976 (0x0F88)

      Raising event:
      [SMS_CodePage(850), SMS_LocaleID(1046)]
      instance of SMS_OOBMgmt_StartConfig_Failure
      {
      ClientID = "GUID:DAA40499-E821-4EAD-9EFF-EF12890FF65F";
      DateTime = "20110316113834.022000+000";
      ErrorCode = "1";
      FailureCategory = "None certificate is valid between device and server certificate hash.";
      MachineName = "MICP104533";
      ProcessID = 1620;
      SiteCode = "C02";
      ThreadID = 3976;
      };
      oobmgmt 3/16/2011 8:38:34 AM 3976 (0x0F88)

      Successfully submitted event to the Status Agent. oobmgmt 3/16/2011 8:38:34 AM 3976 (0x0F88)

      Failed to Call CheckCertificate provider method, 80041001 oobmgmt 3/16/2011 8:38:34 AM 3976 (0x0F88)

      END oobmgmt 3/16/2011 8:38:34 AM 3976 (0x0F88)

       

      My machine is a DELL Optiplex 780. Running the MEInfo I get this info:

       

      AMT SKU Found.
      Intel(R) MEInfo Win Version: 3.0.0.1077

      BIOS Version:                A01

      Intel(R) AMT code versions:
              Flash:                       5.2.0
              Netstack:                  5.2.0
              AMTApps:                 5.2.0
              AMT:                         5.2.0
              SKU:                         IAMT
              VendorID:                  8086
              Build Number:            009
              Recovery Version:      5.2.0
              Recovery Build Num:   1009
              Legacy Mode:                 False

       

      Link status:                 Link up
      Cryptography fuse:           Enabled
      Flash protection:            Enabled
      Last reset reason:           Global system reset
      Setup and Configuration:     In process
      BIOS Mode:                   Post Boot

      Error: The operation failed due to an internal error.
      FWU Override Counter:        Always
      FWU Override Qualifier:      Always
      FW on Flash Desc Override:   Disable
      UNS Version:                 5.0.5.1034
      LMS Version:                 5.2.0.1034
      HECI Version:                5.2.0.1008

       

      Looking into the WMI class, through Powershell I get this:

       

      PS D:\> $PrvSrv = [wmiclass]"root\ccm:CCM_PrvsMethodProvider"

      PS D:\> $PrvSrv.CheckCertificate("74 2C 31 92 E6 07 E4 24 EB 45 49 54 2B E1 BB C5 3E 61 74 E2".Replace(" ",""))

       

      __GENUS          : 2
      __CLASS          : __PARAMETERS
      __SUPERCLASS     :
      __DYNASTY        : __PARAMETERS
      __RELPATH        :
      __PROPERTY_COUNT : 4
      __DERIVATION     : {}
      __SERVER         :
      __NAMESPACE      :
      __PATH           :
      dvcCert          : 742C3192E607E424EB4549542BE1BBC53E6174E2
      ErrorCode        : 0
      ErrorMsg         :
      ReturnValue      : 0

       

      So, I think I'm able to activate this device, but I still get the error in the SCCM Client activation.

       

      Someone can help me to find out what's happening?

       

      Thanks in advanced.

       

      Perazza