3 Replies Latest reply on Jun 4, 2009 4:16 PM by

    Low performance with Quad Core!??!?!

    omarV

       

      hey this is my first post so if im doing smth wrong plz let me know!http://communities.intel.com/images/emoticons/happy.gif! .

       

       

      Well i've just bought a new pc which is full of intel products, thats why im postin here in the first place . Well here is the info:

       

       

      Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.4GHz

      Memory: 4026MB RAM --> 2x DDR2 supertalent 2G @667MHz dual channel

      Hard Drive: 250 GB Total

      Video Card: NVIDIA GeForce 8600 GT 512mb

      Monitor: ViewSonic VA1926w

      Sound Card: Realtek HD Audio output

      Speakers/Headphones: CREATIVE 2.1

      Operating System: Windows XP Professional x64 Edition Service Pack 2

      Motherboard: Intel DG33BU

       

       

      Here is the problem: i thought that this pc would perform great. Sometimes, it speeds up and shows her real power (eg.: windows sturt up lasts 35secs, since i press the button till everything is loaded) but sometimes... its simply wrong. When i fisrt played Crysis (videogame by Cryteck and EA games) the game configured graphics according to my pc and set them to high, Well... it was high, highly slow. Everything got like lagged and i had to restart. Thats not right, isnt it?

       

       

      Its really annoying because a friend of mine has got a similar pc (with less ram) and this game performs great with graphics set to high. So please some hhelp!! i would really apreciate any advice.

       

       

      Thanks