9 Replies Latest reply on Apr 14, 2018 10:49 PM by Intel Corporation

    Either the user name was not recognised

    eugin_b

      Hi!

       

      I have Q170 Intel chipset and was able to use remote control through AMT capabilities. It has been working for just a few months and then stopped. I  got the message "Either the user name was not recognised, or the password was incorrect". I didn't forget password. I was able to use "incorrect" password to open AMT bios properties. I just turned off AMT in BIOS and  turned it on again. Remote control function was returned back and I was able to use it during the next few months but I lost control and now I have the message about incorrect password again. I beleive I can use the same way to restore control as I've got permanent work. Can someone explain me what has happened and how to fix it? I've bios updated through the latest vendor software

        • 1. Re: Either the user name was not recognised
          Intel Corporation
          This message was posted on behalf of Intel Corporation

          Hello eugin_b,
           
                          I am really sorry for the inconvenience you have encountered.  I will do my best to try and find out the possible cause of the Web Access problems.
          Could you please help with the AMT version been use and the OS been use on the servers you have encountered this problem.
          Also the hardware configuration on the server, for example, the CPU, Chipset, OS and network card use on the servers.
           
          But with your description, this sounds similar to the bug on the BIOS Firmware on some system with Skylake systems.
          Then I will recommend contacting the system OEM for the latest Firmware for your system.
           
          If there is anything else we can help please feel free to ask.
           
          Best regards,
                         
          Henry A.

          • 2. Re: Either the user name was not recognised
            eugin_b

            Hi Henry!

             

            Thank you for your reply!

             

            Vendor has an update for firmware - F23c but according to description it is just "1. Update CPU Microcode"

             

            Below are the additional details you asked for

             

            System Information

            ---------------------------

            OS: Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard

            OS Version: 6.3.9600 Build 9600

            System Manufacturer: GigaByte

            System Model: Q170M-D3H

            Processor: i5-6500

            Bios Version: American Megatrends Inc.F22

            LAN Internal

            Link: https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/GA-Q170M-D3H-rev-10#sp

             

             

             

            ME Information

            ------------------------

            MEBx Version: 11.0.0.0008

            FW Version: 11.0.0.1173

            LMS Version: 11.6.0.1030

            MEI Driver Version: 11.6.0.1026

            SOL Driver Version: 11.6.0.1009

            • 3. Re: Either the user name was not recognised
              Intel Corporation
              This message was posted on behalf of Intel Corporation

              Hello eugin_b,

                  Thank you for the updated information.   I will either try the BIOS update or contact the system board manufacturer to verify if the BIOS will also help with Vpro configuration rest on the 29th date.

              If there is anything else we can help please feel free to ask.

              Best regards,
                   
              Henry A.

              • 4. Re: Either the user name was not recognised
                eugin_b

                Hello Henry,

                 

                Thank you.

                 

                I unconfigured AMT and configured it again. It's working right now. I see how long It will work.

                • 5. Re: Either the user name was not recognised
                  Intel Corporation
                  This message was posted on behalf of Intel Corporation

                  Hello eugin_b,

                      Thank you for the information.  I hope this installation works.  I will wait any information you can provide us.

                  If there is anything else we can help please feel free to ask.

                  Best regards,
                       
                  Henry A.

                  • 6. Re: Either the user name was not recognised
                    eugin_b

                    Hi Henry!

                     

                    I think you misunderstood.

                     

                    I already had made such fix before. It  has been working just for one or two months. After such fix the issue appears again but I need a permanent solution. It is the reason why am looking for help.

                    • 7. Re: Either the user name was not recognised
                      Intel Corporation
                      This message was posted on behalf of Intel Corporation

                      Hello eugin_b,

                          My apologies, it was definitely misunderstood on my side.   
                      Please provide me with the main board manufacturer and the server manufacturer, plus the firmware Version been use and any additional information on the AMT.
                      With this information, I will be able to send it to engineering for validation.

                      If there is anything else we can help please feel free to ask.

                      Best regards,
                           
                      Henry A.

                      • 8. Re: Either the user name was not recognised
                        eugin_b

                        Below are the additional details you asked for

                         

                        System Information

                        ---------------------------

                        OS: Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard

                        OS Version: 6.3.9600 Build 9600

                        System Manufacturer: GigaByte

                        System Model: Q170M-D3H

                        Processor: i5-6500

                        Bios Version: American Megatrends Inc.F22

                        LAN Internal

                        Link: https://www.gigabyte.com/us/Motherboard/GA-Q170M-D3H-rev-10#sp

                         

                         

                         

                        ME Information

                        ------------------------

                        MEBx Version: 11.0.0.0008

                        FW Version: 11.0.0.1173

                        LMS Version: 11.6.0.1030

                        MEI Driver Version: 11.6.0.1026

                        SOL Driver Version: 11.6.0.1009

                        • 9. Re: Either the user name was not recognised
                          Intel Corporation
                          This message was posted on behalf of Intel Corporation

                          Hello eugin_b,

                              Thank you for the updated information.  I am going to check with our engineering to see if they have seen any similar situation as the one you have.
                          I will get back with you as soon as I have an update.

                          If there is anything else we can help please feel free to ask.

                          Best regards,
                               
                          Henry A.