4 Replies Latest reply on Mar 15, 2018 12:04 AM by Intel Corporation Branched from an earlier discussion.

    Rx710 4x10G card not working anymore after upgrading the firmware

    sw3

      I am sorry to hijack this thread.

       

      We are also seeing the similar issue at our hosts. After upgrading Intel NIC firmware, the NICs do not detect the link anymore. They were fine before the NIC firmware update. We tried updating i40e driver to the latest available, but it did not help.

       

      Host information

       

      Model                                            Dell R630

      Bios Version                                 2.7.1

       

      Linux Version           16.04.4 (Ubuntu Xenial)

       

      Kernel Version          4.4.0-116-generic

       

       

      # lspci -nn |grep X710

       

      01:00.0 Ethernet controller [0200]: Intel Corporation Ethernet Controller X710 for 10GbE SFP+ [8086:1572] (rev 01)

      01:00.1 Ethernet controller [0200]: Intel Corporation Ethernet Controller X710 for 10GbE SFP+ [8086:1572] (rev 01)

       

       

      # ethtool -i p1p1

       

      driver: i40e

      version: 2.4.6

      firmware-version: 6.00 0x800034e6 18.3.6

      expansion-rom-version:

      bus-info: 0000:01:00.0

      supports-statistics: yes

      supports-test: yes

      supports-eeprom-access: yes

      supports-register-dump: yes

      supports-priv-flags: yes

       

      # ethtool p1p1

       

      Settings for p1p1:

      Supported ports: [ ]

      Supported link modes:   10000baseT/Full

      Supported pause frame use: Symmetric

      Supports auto-negotiation: No

      Advertised link modes:  10000baseT/Full

      Advertised pause frame use: No

      Advertised auto-negotiation: No

      Speed: Unknown!

      Duplex: Unknown! (255)

      Port: Other

      PHYAD: 0

      Transceiver: internal

      Auto-negotiation: off

      Supports Wake-on: g

      Wake-on: g

      Current message level: 0x0000000f (15)

              drv probe link timer

      Link detected: no