1 Reply Latest reply on Jan 25, 2018 11:07 AM by APMichael

    Intel HD 530 driver bug on wake

    Eep7912

      So after the recent windows update that happened last night I would put the computer to sleep and end up with a flashing white vertical lines alternating with a black with a white lineish thinge on top of the screen upon wake resulting me needing a hard restart to resume.

      upon reboot computer works fine until next sleep cycle.

      I rolled back the Intel graphics drivers to the previous version to fix.

      Category

      Questions

      Answers (N/A if not applicable)

      Description

      Provide a detailed description of the issue

      see above

      Please place an X to the right of the option showing how often you see this issue using specific steps. (Ex: 'Every few times a game is started it flickers.' <- This would be "Often")

      Always (100%):x

      Often (51-99%):

      Sporadic (20-50%):

      Very Sporadic (<20%):

      Hardware (HW)

      Brand and Model of the system.

      HP Zbook G3 15

      Hybrid or switchable graphics system?
      ie Does it have AMD or NV graphics too?

      NV Hybrid Quadro M600M

      Intel HD 530

      Make and model of any Displays that are used to see the issue (see note2 below).
      LFP
      = Local Flat Panel (Laptop panel)
      EFP = External Flat Panel (Monitor you plug in)

      LFP

      did not occur on EEP via HDMI when it was happening on the LFP

      How much memory [RAM] in the system (see note2 below).

      24 Gigs

      Provide any other hardware needed to replicate the issue.
      ie: Cables&brand, cable type [vga, hdmi, DP, etc], dock, dongles/adapters, etc

       

      Hardware Stepping (see note1 below).

       

      Software (SW)

      Operating System version (see note2 below).

      WIN 10 Pro 64

      VBIOS (video BIOS) version. This can be found in “information page” of CUI (right click on Desktop and select “Graphics Properties”.

      NA-unable to locate

      Graphics Driver version; for both integrated Intel and 3rd party vendors (see note2 below).

      Intel  22.20.16.4771

      NV  22.21.13.8573

      SW or Apps version used to replicate the issue.

       

      Configurations

      Single display, clone, or extended (see note2 below).

      Single display

      did not occur on a cloned display. With bug occurring external display still operated normally. I did not test with the display extended.

      Display resolution & refresh rate setting of each display (see note2 below).

      1920x1080 with default refresh

      AC or DC mode, i.e. is power cable plugged in or not?

      Both

      How to repro

      Please provide steps to replicate the issue.  These steps are very crucial to finding the root cause and fix.
      A screenshot to illustrate the issue is a huge plus. A video of the failure is even better! Attach to the post or provide the YouTube link.

      Turn on system and login

      put system to sleep

      wake up

      Issue occurs

      restart to get back in to system