4 Replies Latest reply on Jan 24, 2018 9:45 PM by Intel Corporation

    Media disconnect issue

    net4u

      Hi,

       

      I have an Dell CS24-TY server fitted by manufacturer (as I know this series is made by Quanta) with a dual NIC (Intel® 82576) and with up to date Windows 2012 R2 OS. The two nic's are regularly configured in NIC-Team (but also where sometimes let alone). I noticed that from some time (let say some four, five months ago), regularly but in a random way Windows reports that media was disconnected. The only way to solve this condition is to restart the server. This bother me in many way since is my DNS server, my domain controller and so on. I may not believe that is a hardware condition since after reboot it restores connection. So before considering to buy another PCI-e NIC (that is somehow expensive) I try to find that maybe this condition is a kind of miss-configuration.

      In Windows Event Viwer regularly I found entries like this:

      //

      Member Nic {b0978897-b852-4cef-a552-e0cc7adc0010} Disconnected.

      //

      The description for Event ID 27 from source e1iexpress cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

      If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.

      The following information was included with the event:

       

      Intel(R) 82576 Gigabit Dual Port Network Connection

       

      the message resource is present but the message is not found in the string/message table

      //

      followed at seconds

      //

      Member Nic {14ae3c8c-2f85-4b17-91d6-bf591a9014ef} Disconnected.

      //

      The description for Event ID 27 from source e1iexpress cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

      If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.

      The following information was included with the event:

       

      Intel(R) 82576 Gigabit Dual Port Network... [5,0,1]

       

      the message resource is present but the message is not found in the string/message table

      //

      After digging the event log I may find issues like this that by any appreciations are followed by a "natural" restore (a very temporary condition), but mainly after this I have to manually reboot the server.

       

      Any hints to investigate this are welcomed.

      Regards