2 Replies Latest reply on Mar 31, 2010 5:47 PM by mmusaev

    RAID 0 benchmark and question

    mmusaev

      Here is my result with RST 9.6.0.1014

      benchmark.png

      Here is my Device Manager

      computerManagement.png

      My system:

      OS Window7 (64 bit)

      Intel(R) 5520/5500/X58

      RAM 12GB

       

      Here is the detailed spec on the system:   http://support.dell.com/support/edocs/systems/wsT7500/en/sm/index.htm

       

      Why my SSD in RAID 0 is slow?  The firmware has been flashed.  I have done all the recommended tweaks for SSD. I have seen benchmarks better on this forum.

        • 1. Re: RAID 0 benchmark and question
          Fernando

          If I look into the screenshot of your Device Manager, I really doubt, that your 2 SSD's are connected with Intel ICH10R ports and within a RAID0 array.

          Look into the "IDE ATA/ATAPI Controllers" section of your Device Manager. There is the "Intel(R) ICH10R SATA AHCI Controller" listed.

          So there is no "Intel(R) ICH10R SATA RAID Controller" at all.

           

          Notices:

          1. You used an outdated version of CrystalDiskMark tool. Actual is v3.0.0a.

          2. The AS SSD Benchmark tool will give you more informations about your SSD  starus (alignment).

           

          Regards

          Fernando

          • 2. Re: RAID 0 benchmark and question
            mmusaev

            Thank you for response.  "Intel(R) ICH10R SATA RAID Controller" is not listed as compatible controller in the list of RAID controllers in my Device Manager if I try to change to it.  There are only two compatible RAID controllers listed “Dell SAS 6/iR Integrated Workstation Controller" and LSI RAID controller.  When I changed to LSI RAID controller, it gave slightly better results in the benchmark. There are other incompatible RAID controllers listed in the list of RAID controllers, among them is "Intel(R) ICH10R SATA RAID Controller".  If I try to change to it I get a warning message saying that the system might become inoperable or unstable, so that is why I didn't set it to Intell's RAID controller.  Plus there was only one option for configuring RAID when post message is shown during boot, through SAS adapter, using CTL + C to do RAID configuration.  The RAID 0 setting in the SAS adapter in the BIOS RAID configuration utility shows the RAID 0 status is optimal, lists both SSDs, configured as single Virtual Drive. 

             

            I had a single SSD before, the benchmarks were much lower than with the current RAID 0 configuration (about 2 times slower).  So the effect of two SSD in RAID 0 is much bigger.

             

            I used AS SSD but it still was not same as your experience with your benchmarks. I will try to use the new version of CrystalDiskMark and see if it makes any difference.  I will post the results here.