11 Replies Latest reply on Oct 31, 2017 1:45 PM by alexander_gpu

    Possible Direct3D 11 API implementation bug in HD 4000 driver

    alexander_gpu

      Category

      Questions

      Answers (N/A if not applicable)

      Description

      Provide a detailed description of the issue

      Possible Direct3D 11 API implementation bug in HD 4000 driver

      Please place an X to the right of the option showing how often you see this issue using specific steps. (Ex: 'Every few times a game is started it flickers.' <- This would be "Often")

      Always (100%):X

      Often (51-99%):

      Sporadic (20-50%):

      Very Sporadic (<20%):

      Hardware (HW)

      Brand and Model of the system.

      i5-3570K

      Hybrid or switchable graphics system?
      ie Does it have AMD or NV graphics too?

      Hybrid, but does not matter

      Make and model of any Displays that are used to see the issue (see note2 below).
      LFP
      = Local Flat Panel (Laptop panel)
      EFP = External Flat Panel (Monitor you plug in)

      does not matter

      How much memory [RAM] in the system (see note2 below).

      16GB DDR3 1600MHz (8x2)

      Provide any other hardware needed to replicate the issue.
      ie: Cables&brand, cable type [vga, hdmi, DP, etc], dock, dongles/adapters, etc

      only HD Graphics 4000,

      possibly HD Graphics 2500

      Hardware Stepping (see note1 below).

      PCI\VEN_8086&DEV_0162&SUBSYS_84CA1043&REV_09

      PCI\VEN_8086&DEV_0162&SUBSYS_84CA1043

      PCI\VEN_8086&DEV_0162&CC_030000

      PCI\VEN_8086&DEV_0162&CC_0300

      Software (SW)

      Operating System version (see note2 below).

      Microsoft Windows 10 Home (Build 15063)

      VBIOS (video BIOS) version. This can be found in “information page” of CUI (right click on Desktop and select “Graphics Properties”.

      Intel Video BIOS

      Graphics Driver version; for both integrated Intel and 3rd party vendors (see note2 below).

      HD Graphics 4000 10.18.10.4653

      AMD Vega Frontier Edition 22.19.384.2

      SW or Apps version used to replicate the issue.

      Selfmade MSVC 2015  and 2017

      Configurations

      Single display, clone, or extended (see note2 below).

      single

      Display resolution & refresh rate setting of each display (see note2 below).

      1920x1080 60hz

      AC or DC mode, i.e. is power cable plugged in or not?

      AC mode, plugged in

      How to repro

      Please provide steps to replicate the issue.  These steps are very crucial to finding the root cause and fix.
      A screenshot to illustrate the issue is a huge plus. A video of the failure is even better! Attach to the post or provide the YouTube link.

      1. See description.txt
      2. All previous driver versions are also affected

      ...