1 2 Previous Next 18 Replies Latest reply on May 17, 2017 11:55 PM by ctan94x_intel

    /boot/efi was crashed in Moonisland 3.1

    テスト

      Hi,

      we are faced with a boot-trouble infrequently with ADVANTECH UTX-3115 + MI3.1 because of "/dev/sda1: boot/efi" crash.

      After the trouble,  we can't find any image files in /dev/sda1 by UEFI shell command.

      This problem occurs regardless of whether it is normal shutdown (shutdown, reboot by command ) or abnormal shutdown (power-drop, hangup).

      Do you have any idea to fix the trouble?

       

      Best Regards,

      Koichiro Takemaru.

       

      Linux version 3.14. infrequently 58_IDP-XT_3.1-WR7.0.0.13_idp

      % df -k

      Filesystem                    1K-blocks    Used Available Use% Mounted on

      /dev/mapper/VGWR571A-LVWR4DE3  13599840 1492988  11414836  12% /

      devtmpfs                         950048       0    950048   0% /dev

      tmpfs                            961748      28    961720   1% /dev/shm

      tmpfs                            961748    9944    951804   2% /run

      tmpfs                            961748       0    961748   0% /sys/fs/cgroup

      tmpfs                            961748      68    961680   1% /tmp

      tmpfs                            961748       8    961740   1% /var/volatile

      /dev/sda1                        499448  344864    154584  70% /boot/efi

      tmpfs                            192352       0    192352   0% /run/user/0

       

      % mount | grep sda1

      /dev/sda1 on /boot/efi type vfat (rw,relatime,fmask=0022,dmask=0022,codepage=437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,errors=remount-ro)

        1 2 Previous Next