8 Replies Latest reply on Jan 19, 2017 4:08 PM by Intel Corporation

    OpenCL does not find Joule's GPU

    Javiwolf

      Hi,

      I tried several OpenCL sample programs and none of them found the GPU on my Joule module. I am running an Ubuntu Linux distribution and I installed the Intel SDK which I use to compile those samples. They all find the CPU but not the GPU. This is just the result of one of them (I got it from a GitHub post about installing the OpenCL SDK for Linux: https://gist.github.com/rmcgibbo/6314452) but they all gave me the same output (only one device, the CPU).

      clDeviceQuery Starting...

      1 OpenCL Platforms found

      CL_PLATFORM_NAME: Experimental OpenCL 2.1 CPU Only Platform
      CL_PLATFORM_VERSION: OpenCL 2.1 LINUX
      OpenCL Device Info:

      1 devices found supporting OpenCL on: Experimental OpenCL 2.1 CPU Only Platform

      Device Intel(R) Atom(TM) Processor T5700 @ 1.70GHz

      CL_DEVICE_NAME: Intel(R) Atom(TM) Processor T5700 @ 1.70GHz
      CL_DEVICE_VENDOR: Intel(R) Corporation
      CL_DRIVER_VERSION: 1.2.0.18
      CL_DEVICE_TYPE: CL_DEVICE_TYPE_CPU
      CL_DEVICE_MAX_COMPUTE_UNITS: 4
      CL_DEVICE_MAX_WORK_ITEM_DIMENSIONS: 3
      CL_DEVICE_MAX_WORK_ITEM_SIZES: 8192 / 8192 / 8192
      CL_DEVICE_MAX_WORK_GROUP_SIZE: 8192
      CL_DEVICE_MAX_CLOCK_FREQUENCY: 1700 MHz
      CL_DEVICE_ADDRESS_BITS: 64
      CL_DEVICE_MAX_MEM_ALLOC_SIZE: 958 MByte
      CL_DEVICE_GLOBAL_MEM_SIZE: 3833 MByte
      CL_DEVICE_ERROR_CORRECTION_SUPPORT: no
      CL_DEVICE_LOCAL_MEM_TYPE: global
      CL_DEVICE_LOCAL_MEM_SIZE: 32 KByte
      CL_DEVICE_MAX_CONSTANT_BUFFER_SIZE: 128 KByte
      CL_DEVICE_QUEUE_PROPERTIES: CL_QUEUE_OUT_OF_ORDER_EXEC_MODE_ENABLE
      CL_DEVICE_QUEUE_PROPERTIES: CL_QUEUE_PROFILING_ENABLE
      CL_DEVICE_IMAGE_SUPPORT: 1
      CL_DEVICE_MAX_READ_IMAGE_ARGS: 480
      CL_DEVICE_MAX_WRITE_IMAGE_ARGS: 480

      CL_DEVICE_IMAGE 2D_MAX_WIDTH 16384
      2D_MAX_HEIGHT 16384
      3D_MAX_WIDTH 2048
      3D_MAX_HEIGHT 2048
      3D_MAX_DEPTH 2048
      CL_DEVICE_PREFERRED_VECTOR_WIDTH_ CHAR 1, SHORT 1, INT 1, FLOAT 1, DOUBLE 1

      clDeviceQuery, Platform Name = Experimental OpenCL 2.1 CPU Only Platform, Platform Version = OpenCL 2.1 LINUX, NumDevs = 1, Device = Intel(R) Atom(TM) Processor T5700 @ 1.70GHz

      System Info:

      Local Time/Date = 09:12:08, 11/15/2016
      CPU Name: Intel(R) Atom(TM) Processor T5700 @ 1.70GHz

      # of CPU processors: 4

      Linux version 4.4.0-47-generic (buildd@lcy01-03) (gcc version 5.4.0 20160609 (Ubuntu 5.4.0-6ubuntu1~16.04.2) ) #68-Ubuntu SMP Wed Oct 26 19:39:52 UTC 2016

      TEST PASSED

      Why did it not find the GPU? Thanks a lot!