7 Replies Latest reply on Sep 9, 2016 1:09 PM by Intel Corporation

    Mini Breakout Board Brick?

    C-Coder

      I downloaded the latest Intel Edison Board Configuration Tool (intel_edison_setup_win_v2016.2.007.exe) and after running it, I may have a brick?

       

      Using the above tool, I installed the latest USB drivers (on Windows 10) and the tool detects it. I then clicked the Flash Firmware button as it said the latest was not installed. It ran for quite a while appears to succeed, but the "Enable Security" and "Connect WiFi" buttons remain disabled and the message next to them is "Intel Edison not detected."

       

      I've also tried running the flashall.bat script (from iot-devkit-prof-dev-image-edison-20160606.zip), the output is:

       

      Using U-boot target: edison-blankrndis

      Now waiting for dfu device 8087:0a99

      Please plug and reboot the board

      Dfu device found

      Flashing IFWI

      Download        [=========================] 100%      4194304 bytes

      Download done.

      Download        [=========================] 100%      4194304 bytes

      Download done.

      Flashing U-Boot

      Download        [=========================] 100%       237568 bytes

      Download done.

      Flashing U-Boot Environment

      Download        [=========================] 100%        65536 bytes

      Download done.

      Flashing U-Boot Environment Backup

      Download        [=========================] 100%        65536 bytes

      Download done.

      Rebooting to apply partiton changes

      Dfu device found

      Flashing boot partition (kernel)

      Download        [=========================] 100%      6144000 bytes

      Download done.

      Flashing rootfs, (it can take up to 5 minutes... Please be patient)

      Download        [=========================] 100%   1373149184 bytes

      Download done.

      Rebooting

      U-boot & Kernel System Flash Success...

      Your board needs to reboot to complete the flashing procedure, please do not unplug it for 2 minutes.

       

      The board reboots and windows pops up the drive and says it isn't formatted.

       

      The only output I get in Tera Term (from the serial port) is:

       

      **B0100000063f694

       

      At this point, what (if any) options do I have?

       

      Thanks,

       

      C-Coder