3 Replies Latest reply on Dec 30, 2016 6:02 PM by pva

    Adapter X710 DA2 and SFP+ LR Module does not working in link mode 1GB

    Konstantin_1975

      HI!

      I have the adapter X710  DA2 and X710  DA4, using LR SFP+ Module (Intel DUAL RATE 1G/10G SFP+ LR (bailed) FTLX1471D3BCV-IT),

      does not UP ethernet link in mode 1G between devices.

       

      Also can not dump the settings to the EEPROM of the SFP module in response to receiving

      Cannot get module EEPROM information: Operation not supported

       

      When you try to off auto-negotiation or change speed to 1000 also have

      Cannot get current device settings: No such device

        not setting speed

        not setting duplex

        not setting autoneg

       

      below information about

      driver information:

      driver: i40e

      version: 1.5.16

      firmware-version: 4.42 0x80001921 0.0.0

      bus-info: 0000:0a:00.0

      supports-statistics: yes

      supports-test: yes

      supports-eeprom-access: yes

      supports-register-dump: yes

      supports-priv-flags: yes

       

      interface status :

      p2p1      Link encap:Ethernet  HWaddr 3c:fd:fe:9d:40:38

                inet addr:xxx.xxx.xxx.xxx  Bcast:xxx.xxx.xxx.xxx  Mask:255.255.255.0

                inet6 addr: fe80::3efd:feff:fe9d:4038/64 Scope:Link

                UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

                RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0

                TX packets:4358 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0

                collisions:0 txqueuelen:1000

                RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:728252 (728.2 KB)

       

      Settings for p2p1:

       

              Supported ports: [ FIBRE ]

              Supported link modes:   1000baseT/Full

                                      10000baseT/Full

              Supported pause frame use: Symmetric

              Supports auto-negotiation: No

              Advertised link modes:  10000baseT/Full

              Advertised pause frame use: No

              Advertised auto-negotiation: No

              Speed: 10000Mb/s

              Duplex: Full

              Port: FIBRE

              PHYAD: 0

              Transceiver: external

              Auto-negotiation: off

              Supports Wake-on: d

              Wake-on: d

              Current message level: 0x0000000f (15)

                                    drv probe link timer

              Link detected: yes

       

      Is it possible the work of these SFP+ when using the adapter X710 DA2 in 1GB mode?

      If so, why do I have these conflicts with modules?