2 Replies Latest reply on Mar 19, 2018 1:12 AM by Intel Corporation

    Duplicates of packets on VMSwitch using Intel x722


      We have Hyper-V Server on which we created VMSwitch (with Switch Embedded Teaming) on two built in Intel722 adapters.


      On VMSwitch we have NetAdapter for Management OS with ip assigned(created along with vmswitch). After creation everything works fine until reboot, after which we are observing duplicates of packets ie:


      18 bytes from xxx: icmp_seq=1 ttl=128

      18 bytes from xxx: icmp_seq=1 ttl=128 (DUP!)

      18 bytes from xxx: icmp_seq=2 ttl=128

      18 bytes from xxx: icmp_seq=2 ttl=128 (DUP!)


      If we remove VMSwitch and create it again, everything works fine until reboot.

      MacAddress/IP configuration is always the same and don't change after reboot. We investigated the network, but it seems that those macaddressess exist only on that host and we see (using Wireshark/tcpdump) that duplicates are indeed coming from that server. If we use different network card (Intel x550) to create VMSwitch on that server it all works fine. Also if we use those cards without VMSwitch there are no duplicates.



      Mobo: X11SPH-nCTF + built in Intel X722 for 10GBASE-T

      Processor: Intel Xeon Silver 4110 2.1GHz

      OS: MS Hyper-V Server 2016 Version  10.0.14393 Build 14393 + all updates (also tested on MS Windows Server Standard 2016 + all updates)

      Driver: c:\windows\system32\drivers\i40eb65.sys (, 996.54 KB (1,020,456 bytes), 2/19/2018 11:50 PM) (from latest 23.1 Driver Pack)


      We don't see anything in logs. We tried reinstalling, even with different OS, situation seems to be the same.

      We have the same OS + VMSwitch configuration on different Motherboards/Network Cards but there we don't observe any problems.


      Are there any known bugs related to x722 and Microsoft VMSwitch or do you have any suggestion?