1 Reply Latest reply: Jun 6, 2012 5:49 PM by MARK HANNA RSS

    X520 - Performance hit when teaming ?

    Sam Nadeau



      I'm seeing a very big performance hit when activating VMLB team on 2 10Gb port.


      without team :

      Iperf Result = 9.3 Gb/sec


      right after team creation:

      Iperf result = 5.0Gb/sec


      The team is not yet presented to hyper-v.


      running Proset 17.0



      Any idea ?

        • 1. Re: X520 - Performance hit when teaming ?
          MARK HANNA

          Hi Sam,

          I checked with an engineer that tests performance. There is typically a small hit when forming a team because of the overhead of up to 2-3%, but nothing like what you are reporting. Of course, the configuration and testing method can make a big difference. We are not sure what was meant by "The team is not yet presented to hyper-v." Can you tell us more about your test setup and how the adapter is configured? By the way, what version of Windows or Hyper-V are you using?


          When the Hyper-V role is present the adapter's performance profile defaults to the Hyper-V profile. (See FAQs: Performance Profiles for Intel® Ethernet 10 Gigabit Server Adapters for more information.) What profile are you using? Any changes to the configuration that you have made? A good configuration practive is to match the number of RSS queues and CPUs to the number of VMs.


          I am looking forward to hearing the details and helping you get the most from your Intel Ethernet adapters.


          Mark H