2 Replies Latest reply: Mar 2, 2012 4:12 PM by CarWiz RSS

    ANNOYING problem DX79TO

    mehradr

      hi,
      i know that stock turbo burst on 3930K is 3.5ghz using 6 cores
      i wanted to over clock it a bit to 3.8 using 6 cores ,
      i used Intel Extreme Utility to do that , i change the 3.5 to 3.8 in-front of 6-core turbo boost multiplier  and ask for restart ,
      first time booting was failed , then i reset the default setting in bios , and even uninstalled Intel extreme utility and all it's data and profiles ,

       

      now on overloads( monitoring using cpu-z )for example rendering it only stays on 3.4ghz , before that it was on 3.5 GHz
      i tried restoring , flashing the bios to latest version, and even restoring windows to earlier , or removing all the drivers installed and reinstalling them , but still stocks at 3.4ghz on full-load.

       

      my setting on bios :

       

      first screen :
      [[IMG]http://axgig.com/images/38647653941801441528.jpg[/IMG]

       

      Performance page , Disabled and loading default :
      [IMG]http://axgig.com/images/12833276865268678992.jpg[/IMG]

       


      Performance Page Default Setting
      [IMG]http://axgig.com/images/93525125211178173201.jpg[/IMG]
      [IMG]http://axgig.com/images/59123769974270359863.jpg[/IMG]

       


      Performance Page trying to raise turbo boost to 3.6 for example :
      [IMG]http://axgig.com/images/12512012994229215725.jpg[/IMG]

       

      and this is cpu-z snap shot while rendering , before using that intel extereme utility my score was 10.11 or something like that but now it's about 9.5~9.8

       

      i think there something wrong with my voltages ! isn't ?

       

      [IMG]http://img4up.com/up2/07343234473483528746.jpg[/IMG]

       

      thanks

        • 1. Re: ANNOYING problem DX79TO
          m6cooper

          I think something is wrong with your RAM configuration... none of your memory is paired, it's all single channel!

           

          Channel A B should be populated completely while D and C remain empty.

           

          I dunno, give it a try, I just would never have installed RAM like that from my experience (which is building over 3,000 comptuers and having just build a system with this motherboard)

          • 2. Re: ANNOYING problem DX79TO
            CarWiz

            Not the case for 4-channel. Each channel is populated with at least one module to make use of 4-channel memory. The OP's memory is setup correctly.