2 Replies Latest reply: Mar 2, 2012 4:12 PM by CarWiz RSS

ANNOYING problem DX79TO

mehradr Community Member
Currently Being Moderated

hi,
i know that stock turbo burst on 3930K is 3.5ghz using 6 cores
i wanted to over clock it a bit to 3.8 using 6 cores ,
i used Intel Extreme Utility to do that , i change the 3.5 to 3.8 in-front of 6-core turbo boost multiplier  and ask for restart ,
first time booting was failed , then i reset the default setting in bios , and even uninstalled Intel extreme utility and all it's data and profiles ,

 

now on overloads( monitoring using cpu-z )for example rendering it only stays on 3.4ghz , before that it was on 3.5 GHz
i tried restoring , flashing the bios to latest version, and even restoring windows to earlier , or removing all the drivers installed and reinstalling them , but still stocks at 3.4ghz on full-load.

 

my setting on bios :

 

first screen :
[[IMG]http://axgig.com/images/38647653941801441528.jpg[/IMG]

 

Performance page , Disabled and loading default :
[IMG]http://axgig.com/images/12833276865268678992.jpg[/IMG]

 


Performance Page Default Setting
[IMG]http://axgig.com/images/93525125211178173201.jpg[/IMG]
[IMG]http://axgig.com/images/59123769974270359863.jpg[/IMG]

 


Performance Page trying to raise turbo boost to 3.6 for example :
[IMG]http://axgig.com/images/12512012994229215725.jpg[/IMG]

 

and this is cpu-z snap shot while rendering , before using that intel extereme utility my score was 10.11 or something like that but now it's about 9.5~9.8

 

i think there something wrong with my voltages ! isn't ?

 

[IMG]http://img4up.com/up2/07343234473483528746.jpg[/IMG]

 

thanks


More Like This

  • Retrieving data ...

Legend

  • Correct Answers - 4 points
  • Helpful Answers - 2 points