10 Replies Latest reply: Dec 12, 2011 10:23 AM by topaz@csgnm.com RSS

RAID Web Console 2 login problem

timfoote Community Member
Currently Being Moderated

Hi guys

 

I am having no end of difficulty trying to use the RAID Web Console 2 to work with our Citrix Xenserver 5.6 host.  Here is the situiation:

 

1. I have a RS2BL040 card in the server which we wish to monitor

2. I have installed the RWC 9.0 package (previously had 8.5 installed which was no different)

3. The mrmonitor process is working and logging correctly

4. The RWC framework is also running

5. All necessary ports are open in the iptables firewall

6. From my laptop, or any other machine that I've tried on our network, I open RWC 2 and can successfully discover the Xen host.

 

PROBLEM: When I try to login, it says incorrect username or password on any login I try.  I've created a new user also and still no luck.  I've also uninstalled and reinstall several times to no avail.

 

I have not had any luck finding any clues as to why this is happening.

 

Any ideas?

 

Thanks in advance..

Tim

  • 1. Re: RAID Web Console 2 login problem
    Dan_O Community Member
    Currently Being Moderated

    Good question.  The solution at http://communities.intel.com/message/106011 is Windows-specific, and the solution at http://www.intel.com/support/motherboards/server/sb/CS-028854.htm *might* be implying that 'root' is the only username that will work.

     

    Are you trying a username other than 'root' for the test?

  • 2. Re: RAID Web Console 2 login problem
    timfoote Community Member
    Currently Being Moderated

    Thanks for the reply!

     

    Yes I am using root to try and login, but have tried other user accounts for the sake of testing.  Nothing works

     

    I've done some digging in /var/logs but haven't been able to find anything related..

  • 3. Re: RAID Web Console 2 login problem
    timfoote Community Member
    Currently Being Moderated

    Since it doesn't seem like there is much knowledge of this issue, Is there any way I can get further assistance from Intel?

  • 4. Re: RAID Web Console 2 login problem
    Dan_O Community Member
    Currently Being Moderated

    Yes.  The RS2BL040 home page is at http://www.intel.com/p/en_US/support/highlights/server/rs2bl040

     

    The 'contact support' link on the left, will take you to Live Chat support, or other options.

  • 5. Re: RAID Web Console 2 login problem
    Currently Being Moderated

    I have the same trouble. I successfully set up several servers at my office, However, I can't do the same oversea.

     

    Look like answer here:

    http://www.lsi.com/downloads/Public/Host%20Bus%20Adapters/Host%20Bus%20Adapters%20Common%20Files/README_FOR_MSM_P7_Solaris_X86.zip.txt

     

    '4. Configure the multicasting, make sure class D multicast IP addresses are registered (at least 229.111.112.12 should be register for MSM to work), if not create static route using the following command: "Route add 229.111.112.12 dev eth1"

    '

     

    It's look like It's not possible to admin array over "RAID Web Console" or "Mega raid Storage Manager" without multicast connection.

     

    Andrew O. Zhukov.

  • 6. Re: RAID Web Console 2 login problem
    topaz@csgnm.com Community Member
    Currently Being Moderated

    Tim

     

    I would greatly appreciate any additional information you have regarding how you accomplished steps 1-6. I have installed RWC11 via the following commands:

     

    wget http://downloadmirror.intel.com/18441/eng/ir3_Linux_RWC2_v11.06.00-05.zip

    unzip ir3_Linux_RWC2_v11.06.00-05.zip

    rpm -ivh Lib_Utils-1.00-09.noarch.rpm

    rpm -ivh Lib_Utils2-1.00-01.noarch.rpm

    rpm -ivh MegaCli-8.02.14-1.i386.rpm

    rpm -qil MegaCli

    rpm -ivh RAID_Web_Console_2-11.06.00-05.noarch.rpm

     

    I also opened what I believe are the correct ports but I cannot even get a login.

     

    Ports Opened via the following commands:

     

    iptables -I INPUT 1 -p tcp --dport 3071 -j ACCEPT
    iptables -I INPUT 1 -p tcp --dport 5571 -j ACCEPT

     

    It seems the the processes required are running but I cannot seem to connect to the RWC from a separate machine.

     

    I can quiry the status of the RAID card locally using the MegaCli Commands as follows:

     

    Check Status

    /opt/MegaRAID/MegaCli/MegaCli -LDInfo -Lall -aALL

    /opt/MegaRAID/MegaCli/MegaCli -CfgDsply -aALL

    /opt/MegaRAID/MegaCli/MegaCli -PdList -aAll

     

    I have read some documentation regarding the need for setting up entries in the host file of the PC I am connecting from. I have attempted to put that info in correctly but still no luck.

     

    Any help would be gratly appreciated.

     

    Thanks,

    Topaz

  • 7. Re: RAID Web Console 2 login problem
    edwardzh Community Member
    Currently Being Moderated

    1. Make sure your TCP ports 3701 and 5571 are open

    2. Run the "install.csh" script to start the installation

  • 8. Re: RAID Web Console 2 login problem
    topaz@csgnm.com Community Member
    Currently Being Moderated

    Thanks for the response,

     

    However, the install.csh script does not run under my current version of Xenserver. I took the liberty of installing tcsh on the version of Linux that is running in the Xenserver via the following commands:

     

    wget ftp://ftp.icm.edu.pl/vol/rzm2/linux-scientificlinux/55/i386/updates/fastbugs/tcsh-6.14-17.el5_5.2.i386.rpm

    rpm -ivh tcsh-6.14-17.el5_5.2.i386.rpm

     

    I was then able to execute the install.csh via the command:

     

    tcsh install.csh

     

    At that point the EULA was displayed and I said Y. I then chose option 1 for a complete install. This began but immediately returned the following error:

     

    Setup Type :1
    Starting complete installation of RAID Web Console 2 11.06.00-05....
    ./RunRPM.sh: Permission denied.

     

    Any further suggestions?

     

    Thanks,

    Topaz

  • 9. Re: RAID Web Console 2 login problem
    topaz@csgnm.com Community Member
    Currently Being Moderated

    A quick update:

     

    I  found that if I run the following command:

     

    chmod u+rwx RunRPM.sh

     

    Then the installer will run. It goes through with the following information displayed:

     

    Setup Type :1
    Starting complete installation of RAID Web Console 2 11.06.00-05....
    ./RunRPM.sh: line 2: ./deleteOldVersion.sh: Permission denied
    Preparing...                ########################################### [100%]
    Installing....
       1:Lib_Utils              ########################################### [100%]
    Preparing...                ########################################### [100%]
    Installing....
       1:Lib_Utils2             ########################################### [100%]
    Installing MegaCLI
    Preparing...                ########################################### [100%]
       1:MegaCli                ########################################### [100%]
    Installing  RAID_Web_Console_2-11.06.00-05
    Preparing...                ########################################### [100%]
    Installing....
       1:RAID_Web_Console_2     ########################################### [100%]
    /
    /
    /

    Starting Framework:
    /

    Starting Monitor: /

    set: KEY=INSTALLER_VERSION   VAL=v11.06.00-05

    /
    Installing sas_snmp-3.17-1123
    Preparing...                ########################################### [100%]
       1:sas_snmp               ########################################### [100%]
    Can not find snmptrap in /usr/bin
    Can not continue installation of LSI SAS Agent
    Please install the net-snmp agent
    error: %post(sas_snmp-3.17-1123.i386) scriptlet failed, exit status 1

    Installing sas_ir_snmp-3.17-1126
    Preparing...                ########################################### [100%]
       1:sas_ir_snmp            ########################################### [100%]
    Can not find snmptrap in /usr/bin
    Can not continue installation of LSI SAS-IR Agent
    Please install the net-snmp agent

    error: %post(sas_ir_snmp-3.17-1126.i386) scriptlet failed, exit status 1.

     

    I don't know if the snmp trap is important for it to run. I will continue testing and let you know if the console now works.

     

    Thanks,

    Topaz

  • 10. Re: RAID Web Console 2 login problem
    topaz@csgnm.com Community Member
    Currently Being Moderated

    I believe that I have resolved this issue. Specific for Tim here is an excerpt of the install procedure that addresses his issue:

     

    Next is making sure the credentials will work from another PC by running the password shadow file creation command.

     

    At the prompt type "pwconv" (no quotes)

     

    After you have done this you should be able to log into the RWC from another PC by installing the RWC software on it and connecting to the IP address of the XenServer.

     

     

    For all others please find below a Procedure to Install Raid Web Console 2 on Xenserver v6.0.0.0562p:

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Procedure to Install Raid Web Console 2 on Xenserver v6.0.0.0562p

    (No warranty expressed or implied – Worked for me, may crash everything for you – Make good backups!!!!!)

     

    Log into the XenServer Console and at prompt type:

     

    wget http://downloadmirror.intel.com/18441/eng/ir3_Linux_RWC2_v11.06.00-05.zip

     

    [this will download the RaidWeb2 installer]

     

    Next extract the file:

     

    unzip ir3_Linux_RWC2_v11.06.00-05.zip

     

    [this will unzip several files into the root directory]

     

    Next you need to install tcsh so that the install scrip is executable.

     

    Run the following command to download the install file:

     

    wget ftp://ftp.icm.edu.pl/vol/rzm2/linux-scientificlinux/55/i386/updates/fastbugs/tcsh-6.14-17.el5_5.2.i386.rpm

     

    [this will download the tsch installer]

     

    Then install the tsch with the following command:

     

    rpm -ivh tcsh-6.14-17.el5_5.2.i386.rpm

     

    [this will install the tcsh shell software]

     

    Next you need to change the permissions on one of the install scripts by executing the following command:

     

    chmod u+rwx RunRPM.sh

     

    Next you have to execute the install script with the following command:

     

    tcsh install.csh

     

    You will be asked to accept the EULA agreement by typing "Y"

     

    I would select option "1" for a full install.

     

    YOu SHould then see the installer execute as seen in the message below:

    ----------------------------------Msg Start---------------------------------------------------------------

    Setup Type :1

    Starting complete installation of RAID Web Console 2 11.06.00-05....

    ./RunRPM.sh: line 2: ./deleteOldVersion.sh: Permission denied

    Preparing... ########################################### [100%]

    Installing....

    1:Lib_Utils ########################################### [100%]

    Preparing... ########################################### [100%]

    Installing....

    1:Lib_Utils2 ########################################### [100%]

    Installing MegaCLI

    Preparing... ########################################### [100%]

    1:MegaCli ########################################### [100%]

    Installing RAID_Web_Console_2-11.06.00-05

    Preparing... ########################################### [100%]

    Installing....

    1:RAID_Web_Console_2 ########################################### [100%]

    /

    /

    /

     

    Starting Framework:

    /

     

    Starting Monitor: /

     

    set: KEY=INSTALLER_VERSION VAL=v11.06.00-05

     

    /

    Installing sas_snmp-3.17-1123

    Preparing... ########################################### [100%]

    1:sas_snmp ########################################### [100%]

    Can not find snmptrap in /usr/bin

    Can not continue installation of LSI SAS Agent

    Please install the net-snmp agent

    error: %post(sas_snmp-3.17-1123.i386) scriptlet failed, exit status 1

     

    Installing sas_ir_snmp-3.17-1126

    Preparing... ########################################### [100%]

    1:sas_ir_snmp ########################################### [100%]

    Can not find snmptrap in /usr/bin

    Can not continue installation of LSI SAS-IR Agent

    Please install the net-snmp agent

     

    error: %post(sas_ir_snmp-3.17-1126.i386) scriptlet failed, exit status 1.

    ----------------------------------Msg End---------------------------------------------------------------

     

    The SNMP Agent appears to fail but this did not effect my ability to use the program.

     

    Next you will need to open up the communications ports that are blocked so that you can connect to the RWC from another computer.

     

    There are two ways of accomplishing this:

     

    1. By opening the firewall ports with the following commands:

     

    iptables -I INPUT 1 -p tcp --dport 3071 -j ACCEPT

    iptables -I INPUT 1 -p tcp --dport 5571 -j ACCEPT

     

    2. By Utilizing the lokkit command in XenServer and disabling the firewall

     

    Type "lokkit" (no quotes) at the prompt and then selecting disabled on the menu and then selecting OK.

     

    Next is making sure the credentials will work from another PC by running the password shadow file creation command.

     

    At the prompt type "pwconv" (no quotes)

     

    After you have done this you should be able to log into the RWC from another PC by installing the RWC software on it and connecting to the IP address of the XenServer.

     

    When asked for the user-name and password:

     

    User = root (unless you have made some extreme changes to the XenServer Install)

     

    PW = whatever the root password is that you setup during the Xenserver Install

     

    I successfully executed the method above on my own XenServer v6.0.0.0562p and am currently able to connect from a windows XP workstation.

     

    The install has persisted through multiple reboots of the XenServer.

     

    I have been able to run commands against the drives in the RAID via the Java based RWC, although, the command set does seem abbreviated versus the one available in the actual RAID Card GUI. This may be a RAID Card Firmware issue, however.

     

    As a last note I found the below web page that list a large number of commands that can be run in the Linux Console to gather information form the RAID Card Via the MegaCli Program this is installed when installing the RWC.

     

    http://tools.rapidsoft.de/perc/perc-cheat-sheet.html

     

    You will need to use the following syntax to execute the commands:

     

    /opt/MegaRAID/MegaCli/MegaCli [Insert Command Line Switches Here] (see example below)

     

    Example Check Status Commands:

     

    /opt/MegaRAID/MegaCli/MegaCli -LDInfo -Lall -aALL

     

    /opt/MegaRAID/MegaCli/MegaCli -CfgDsply -aALL

     

    /opt/MegaRAID/MegaCli/MegaCli -PdList -aAll

     

    Last you can clean up the files that were downloaded/unzipped if you need to keep things tidy.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Thanks,

    Topaz

More Like This

  • Retrieving data ...

Legend

  • Correct Answers - 4 points
  • Helpful Answers - 2 points