4 Replies Latest reply: May 31, 2012 6:01 PM by LiamT RSS

    Problems Enabling S-Video With Intel Driver Software for 945GM Chipset

    LiamT

      Hi all,
      I have a laptop with a 945GM (GMA 950) Express graphics chipset and the Intel driver software (http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=16835&ProdId=2301&lang=eng) does not have an option for controlling or using the S-Video output. See below:

       

      Intel Graphics Software.JPG

       

       

      Does anyone have any suggestions on how to enable the S-Video output using Intel's software (or other software for that matter).

       

       

      The laptop is a Compaq Presario c300 (c310tu) with a Intel Mobile 945GM Express (GMA 950) graphics chipset, with XP Home SP3 (and all updates).

       

      XP Home was installed from a non manufacturers XP Home disk, but "missing" drivers were downloaded and installed from Microsoft Updates, from the appropriate Compaq downloads page (http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=228&lc=en&cc=us&dlc=en&sw_lang=&product=3347828#N497) and the graphics driver was from Intel (http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=16835&ProdId=2301&lang=eng). Graphics drivers are not available on the Compaq downloads page or i would have used them instead of the Intel driver.

       

      The Windows Device Manager shows no missing or problem drivers and a second "VGA" monitor can be connected and used without any issues. Nothing connected by S-Video works. The S-Video cable i am using works fine connecting a different laptop to a TV too.

       

      I also tried reinstalling the Intel Graphics software (which made no difference), and also installing the "HP Quick Launch Buttons" software, which, by pressing [Fn] + [F4] allows me to quickly and easily switch between "detected" monitors, but still not the S-Video output.

       

      Does anyone with this model laptop (or similar) and Windows XP, have any idea on how to select or use the S-Video output when it is not listed even when connected by the Intel software?

       

      Thanks,

       

      Liam