Currently Being Moderated
mr_Intel_Health

De Dataspagaat Opgelost!

Posted by in Nederland on

Een probleem waar nogal wat zorgprofessionals tegenaanlopen is de spagaat tussen het klassieke beeld van de noterende zorgprofessional (schrijfbord op de arm) en het snel invoeren van data.

Het schrijfbord is ondertussen op plekken vervangen door tablets (iPads voeren de boventoon). Deze tablets zijn vaak geschikt voor het snel consumeren van lichte content, bijvoorbeeld het bekijken van een xRay of patientdossier. Echter voor het invoeren van data is een tablet minder geschikt, net als het kunnen raadplegen van high-res afbeeldingen en meerdere videostreams. Dit zorgt ervoor dat de tablet geen all-in-one oplossing kan leveren en de zorgprofessional nog steeds afhankelijk is van meerdere apparaten. We zien dat de ‘Consumerization’ in de gezondheidszorg vooruitgang brengt die nodig was, maar niet de problemen oplost op een manier die de kwaliteitsbeleving van de patiënt verbeterd.

 

De tablet kan zorgen voor een efficientere afhandeling van bestaande taken, het geleverde product (de zorg) is daarmee weinig veranderd.

Veel ‘buzz’ is er de afgelopen maanden geweest omtrend Ultrabooks. Natuurlijk is een dunnere, lichtere variant van een notebook natuurlijk voor veel mensen interessant. Zeker als deze er ook nog mooi uitziet, iets dat zelfs in de gezondheidszorg niet onbelangrijk is.

 

Wat echter voor een nieuwe oplossing zorgt voor de spagaat waar ook de voorlopers in de gezondheidszorg tegenaanlopen is dat Ultrabooks later dit jaar ook in ‘convertible’ modellen beschikbaar zullen zijn. Een snelle verandering van Ultrabook naar tablet (natuurlijk met touchfunctionaliteit), met behoud van de computerkracht om ook videostreams te raadplegen en high-res afbeeldingen te laden naast verbinding te houden met een EPD.

 

Het klassieke beeld dat we kennen van een arts met een schrijfbord op de arm, of tegenover een patient met een monitor tussen beiden heeft altijd een belemmering opgeleverd. Enerzijds omdat het contact (tijdelijk) verbroken word en anderzijds omdat er veel data werd/ wordt ingevoerd nadat de patient weg is of als de zorgprofessional de ruimte heeft verlaten. In die tussentijd zijn er veel andere prikkels met alle kans om belangrijke data te vergeten.

 

Deze nieuwe formfactor zal de interactie tussen patient en professional sterk kunnen verbeteren, waarbij deze professional eindelijk ook een ‘mobiele werker’ te worden. Check voor wat voorbeelden de Lenovo Yoga Ultrabook (http://www.youtube.com/watch?v=n6jnrRRAcZc&feature=related) en Tech Radar (http://www.techradar.com/news/mobile-computing/laptops/intel-talks-touch-on-ultrabooks-windows-8-1053084)

 

Gr.

Janko

http://www.linkedin.com/in/jankograssere

https://twitter.com//jankograssere

Comments

Filter Blog

By author:
By date:
By tag: