Tijdens operation Blue Sky heeft Joyce nog wat extra software nodig, dit is natuurlijk geen enkel probleem voor dr Vpro. Dankzij scheduled activity kan hij eenvoudig de software updaten.

 

 

Meer informatie over de features die je ziet in deze aflevering:

Intel vPro Windows 7 Migratie

 

Windows PowerShell Module for Intel vPro Technology

 

Geautomatiseerd patchen met configuratie manager

Het aanschaffen van IT infrastructuur is een éénmalige kostbare zaak. De terugkerende kosten zoals onderhoud en stroomvoorziening zijn (over tijd) grotere kosten-posten. Intel gebaseerde servers bieden u nu een optie om die laatste categorie kosten te beheersen of om uw server-capaciteit of continuïteit te verhogen. Ik doel hierbij op Intel intelligent power nodemanager (NM) technologie.

 

Intel intelligent power nodemanager (NM) technologie
Nodemanager is een technologie die gebruik maakt van een management console die met een management controller in een Intel gebaseerde server kan communiceren. Door middel van deze communicatie kan de systeembeheerder exact zien hoeveel stroom een individuele server of een rack server of een geselecteerde groep servers verbruikt. Dit is nuttig om inzicht te krijgen in het verbruik en de gerelateerde kosten. Er zijn een aantal andere oplossingen die u deze rapportage ook kunnen geven maar waar nodemanager zich onderscheidt is dat de technologie ook in staat is het stroom-verbruik per server te beïnvloeden. Door middel van deze technologie kan u dus een limiet voor het stroomverbruik per server, rack of datacenter instellen!

 

Dit filmpje legt kort uit hoe dit in zijn werk gaat

 

 

Zoals in het filmpje wordt uitgelegd, kleven er nog meer voordelen aan de mogelijkheid om stroomverbruik van een server te beïnvloeden. De dichtheid van servers (density) in een rack kan soms praktisch niet gehaald worden vanwege stroom en of thermische redenen. Aangezien het stroomverbruik gerelateerd is aan de warmteontwikkeling in een server en we dit nu kunnen beïnvloeden, kunnen we dus ook het verbruik limiteren met als doel een hogere dichtheid van servers in een rack te realiseren. Een andere toepassing is het verbruik van een server limiteren als er een stroom storing plaatsvindt om zodoende een langere periode op noodstroom voorzieningen te overbruggen.

 

Intel DataCenter manager (DCM)
Intel levert een kant en klare console die u instaat, stelt inzicht en controle te krijgen over uw infrastructuur. Dit product: Intel Datacenter Manager, kan naast de standaard IPMI commando’s die gebruikt worden voor de communicatie met de Intel gebaseerde servers ook andere protocollen (DRAC (Dell), iLO (HP) CLI en SNMP) overweg. Hierdoor heeft u dus met één console qua stroomverbruik inzicht over uw infrastructuur.  Deze technologie is reeds sinds de Xeon 5600, Xeon E7 en Xeon E3 gebasseerde producten beschikbaar. Een vereiste is wel dat deze systemen Windows Server 2003, -2008, RedHat Enterprise linux (RHEL) 5 of Novell SUSE Linux Enterprise Server gebruiken. De meeste systeem leverancier zoals Dell, HP en IBM leveren server systemen die nodemanager functionaliteit ondersteunen. Op deze pagina een overzicht. (bij twijfel even navragen bij uw systemleverancier of reseller)

Ook een flink aantal software leveranciers hebben producten die gebruik maken van Intel intelligent power nodemanager (NM) technologie. Op deze pagina een overzicht

 

Toekomstmuziek

Een toekomstig gebruikers model wat ik aan wil halen is het migreren van virtuele machines afhankelijk van stroomverbruik en of temperatuur. Door middel van de input sensoren kan zo intelligent de keuze gemaakt worden waar in uw datacenter de zwaarste applicaties gedraaid moeten worden. Hierdoor maximaliseert u dus het gebruik van uw infrastructuur en optimaliseert u de kosten. Deze functionliteit zal in de volgende generatie zijn intrede doen.

 

Voor meer informatie over Intel intelligent power nodemanager (NM) technologie verwijs ik u naar deze pagina: http://www.intel.com/content/www/us/en/data-center/data-center-management/intelligent-power-node-manager-general.html

 

Voor meer informatie over Datacenter manager is deze pagina een goed begin: http://software.intel.com/sites/datacentermanager/datasheet.php

Het zal u ongetwijfeld niet voorbij zijn gegaan dat Intel onlangs McAfee heeft overgenomen. Deze overname begint nu zijn eerste vruchten af te werpen, maar wat u wellicht niet wist is dat Intel en McAfee al voor deze overname gezamenlijk producten aan het ontwikkelen waren. In deze blog post wil ik even ingaan op de nieuwe familie van producten die binnenkort hun intrede zullen doen.

 

Een nieuwe realiteit
Het lijkt wel of er geen dag voorbij gaat zonder dat er weer melding wordt gemaakt van een nieuw lek in de beveiliging van een bedrijf of een instelling. Dezelfde technologie die ons zoveel mogelijkheden en voordelen geeft maakt ons allemaal nu ook kwetsbaar. Als we ons daarbij realiseren dat het aantal connected devices (aan het internet verbonden apparaten) in de toekomst alleen nog maar drastisch toeneemt dan wordt de noodzaak van een goede beveiliging nog belangrijker. Tot nu toe heb ik u waarschijnlijk niets nieuws verteld. Maar er is nog iets aan de hand. De manier waarop kwaadwillende (hackers) te werk gaan is aan het veranderen. Vroeger was het de hackers er vooral om te doen om een naam voor zich zelf te maken. De aanvallen waren merkbaar aanwezig en overduidelijk. Dat is nu niet meer het geval.

 

APT's

Steeds meer hackers maken gebruik van geavanceerde methodes om hun werkelijke doel (het bemachtigen van waardevolle informatie) te verhullen. Het verkrijgen en verkopen van die waardevolle informatie is ondertussen een zeer lucratieve markt geworden. De aanvallen (hacks) kunnen nu ook gericht worden op bepaalde segmenten, bedrijven of personen. Het venijnige aspect van dit alles is dat er nu aanvallen kunnen plaatsvinden die zo geraffineerd zijn dat ze niet gedetecteerd worden en zo ongestoord voor langere tijd hun gang kunnen gaan. Dit soort hacks hebben de afkorting APT gekregen dat staat voor “Advanced Persistent Threats”. APT’s zijn een verontrustende ontwikkeling die gelukkig door een nieuwe generatie beveiligings producten wel tegen gegaan kan worden. Daarvoor is wel een fundamentele verandering voor nodig en dat is nu precies wat Intel en McAfee met DeepSafe technologie willen bewerkstelligen.

 

DeepSafe_ov.jpg

 

De diepte in
Deepsafe technologie is een door hardware geaccelereerde beveiligings technologie die gezamenlijk door Intel en McAfee is ontwikkeld. Deepsafe technologie nestelt zich onder het operating systeem. Het is eigenlijk een beveiligings monitor op het laagste niveau. Deze nieuwe laag van beveiliging maakt gebruikt van Virtualisatie Technology in de processor. In plaats van deze technologie voor een traditionele hypervisor (of VMM) in te zetten, wordt dit nu gebruikt om een beveiligings monitor laag te implementeren die processor en geheugen stadia monitort. Deze laag kan dan bij detectie van overtredingen de uitvoering van code voorkomen en anti malware applicatie (agents) op de hoogte stellen van de overtreding. Dit mechanisme kan realtime beveiliging bieden, en proactieve beveiliging op kernel niveau.

 

McAfee Deep Defender is het eerste product dat gebruik zal maken van de DeepSAFE technologie om Malware te detecteren en systemen hiertegen te beveiligen. Dit product integreert met een reeks al bestaande McAfee producten (McAfee ePO en McAfee GTI).

 

Wilt u meer weten over DeepSAFE technologie dan is deze whitepaper een aanrader http://www.mcafee.com/us/solutions/mcafee-deepsafe.aspx

Meer informatie over McAfee Deep Defender is op deze URL terug te vinden http://www.mcafee.com/deepdefender

Veel bedrijven hebben inmiddels als standaard voor de IT gekozen om Intel vPro systemen te gebruiken, echter niet iedereen maakt gebruik van de mogelijkheden van deze systemen. Tijdens het 2e seizoen van dr vPro, kijken we hoe je vPro systemen kunt activeren.

 

 

 

Meer informatie over wat dr Vpro heeft laten zien in deze aflevering vind je hier:

 

Hoe configureer je systemen met behulp van Altiris: Configuration Guide for Symantec Altiris CMS with Intel vPro Technology

 

Uitgebreide SCS configuratie guide: Intel SCS 7.1 User Guide

 

Host based configuratie, met SCS en SCCM: Host Based Configuration Using Intel® SCS 7 and Microsoft System Center Configuration Manager

 

Stap voor stap de vPro activatie uitgelegd, http://www.intel.com/content/www/us/en/remote-support/activation-of-intel-vpro-technology.html

 

Download de laatste nieuwe versie van intel SCS: http://software.intel.com/en-us/articles/download-the-latest-version-of-intel-amt-setup-and-configuration-service-scs/

Filter Blog

By author:
By date:
By tag: