Currently Being Moderated
adijos

Intel is moving

Posted by in Nederland on

Ja daar schrik je van die tekst,maar het is Intel die hun parts moven.

 

Woensdag 15 december was ik uitgenodigd voor een rondleiding in het Intel warehouse in Amsterdam-rijk.

Dit had ik te danken aan de altijd positieve Anne Mieke , dat kwam door de uitnodiging om lid te worden van de Intel IT galaxy community te accepteren en mee te schrijven op blogs.

Deze community heeft als doel stelling om een breder publiek te bereiken die mee kunnen praten en denken over het heden en de toekomst in de wereld van IT.

 

Bij aankomst is de eerste aanblik al indrukwekkend een groot grijs gebouw met een stevig hekwerk er om heen (later zal duidelijk worden waarom dit nodig is)

Eenmaal door de eerste beveilinging heen worden we (er waren nog 10 mensen uitgenodigd) van harte welkom geheten door Anne Mieke.

Boven in de presentatie ruimte stond al een heerlijke taart op ons te wachten met een mooie welkomst tekst er op ,Henk kreeg de kans om zijn taart snij kunsten te vertonen wat hem zeer goed afging.

De eerste opening werd gegeven door Anne Mieke die het programma door liep zo dat we wisten wat ons te wachten stond.

Henk Heusdens (een van de directeuren) gaf ons een beeld wat er zoal afspeeld in dit warehouse en waarom Intel zich vestigd in Nederland.De voordelen die dit land geeft aan grote bedrijven om zich hier te vestigen is waar je als er niks mee te maken hebt niet iets waar je over nadenkt.

Pas nu horen we hoe het in elkaar steekt, dit warehouse verscheept Intel parts naar Europa- Midden Oosten en Afrika , er gaan gemiddeld 2 Boeing 747 vliegtuigen gevuld per week de deur uit.Dat vereist nog al wat logistiek en die zijn ook ruim vertegenwoordigd

 

Na een indruk wekkende introductie speech gingen we de werk vloer op, aan gekleed met fluor vesten en stalen neuzen overschoenen mochten we naar binnen

de eerste blik die we kregen was het afval verwerken, Intel is op de goede weg om een "groen" bedrijf te worden.

Alles wordt gescheiden ingezameld en zoveel mogelijk wordt gerecycled zowel verpakkings materiaal als processoren.

De magazijn stellingen rijken tot in de lucht en het zijn er veel, er is ruimte voor 6000 stuks opslag , de verkoop catalogus heeft ook ongeveer zoveel artikelen.

Wat op valt is dat de veiligheid voor de mensen een hoge proiriteit heeft ,op het moment van bezoek was het rustig maar ik kan me voorstellen als het spits uur is dat de mensen van links naar rechts van voor naar achter en van boven naar beneden rennen tussen all vorkheftrucks door dat dat niet altijd zonder gevaar is.

We hebben de drie afdelingen gezien,de multie ,doe mij maar 5000 van die en 8000 van die.en dan die van de mindere hoeveel heden 50 of 20 stuks deze worden uit de groot verpakkingen gehaald en die moeten natuurlijk weer in een goed verpakte staat worden terug geplaatst worden en worden verpakt voor naar de klant. dit gebeurt op een speciale ruimte met voldoende aarding .

Daarna is er ook nog een magazijn ruimte voor kleinere hoeveel heden ook hier schuiven de mensen behendig met de vorkheftrucs tuusen de hoge stellingen door.

We mochten even voor het gevoel een doos met cpu's tillen een doos met ongeveer 250 cpu's weegt toch al gauw 8 kilo als je daar een pallet van vol hebt weegt dat nog al wat.

 

Na de rondleiding was er ook nog gelegenheid om een gesprek te voerne met de Intel specialisten zoals Marc Beckers(ook wel bekent als dr V-PRO) Matty Bakkeren ,met deze twee had ik een gesprek

Wat ik jammer vondt dat de lieftallige tegen speelster van dr vpro niet bij deze sessie aanwezig was ,maar ja je kan niet alles hebben.

Het was interessant om het carriere verloop te horen van Marc en de ontwikkelingen op het gebied van virtualisatie in combinatie met de vpro chipset

hier van zijn de ontwikkelingen in volle gang en het einde nog lang niet in zicht

Vooral de mogelijk heid om mutli os te draaien en remote te te beinvloeden was een mooie demo,  wel jammer dat er te weing tijd was om deze doctor verder over zijn werk te laten spreken, misschien de volgende keer als mede speelster aan wezig is

 

De gesprekken met Matty gingen over heel wat anders.

Er waren een paar AMD fans onder ons die die Matty het vuur aan de schenen legde om hem te laten zien wat de verschillen zijn tussen deze twee gladiatoren.

Matty kon zich goed verweren tegen deze jonge garde en liet duidelijk meken dat ze alle twee hun best doen en elkaar scherp houden.

Ook gingen we dieper in over de toekomst van de processoren ,ondanks de wet van More die zegt dat het uiteindelijk toch een keer stopt hebben we het einde nog niet in zicht maar als dat zo is liggen er al nieuwe ontwerpen op de plank.

 

En dat is waar deze community voorop gezet is

Al met al een hele gezellige middag en zeer leerzaam met een goed uitzicht naar de toekomst

Nu maar eens kijken of we kunnen bloggen om een FAB te bezoeken

 

Intel bedankt voor deze kans

 

Jos Hijdra

Comments

Filter Blog

By author:
By date:
By tag: