De IT Managers groep op LinkedIn is een groep gestart door Netcare B.V. en telt inmiddels zo'n 800 leden. Initiatiefnemer om deze LinkedIn groep van online netwerken naar persoonlijk netwerken te brengen is Gerard Kanters, algemeen directeur van Netcare. Dit idee bleek in de praktijk veel mensen aan te spreken en na diverse persoonlijke gesprekken, werd afgelopen vrijdag de eerste thema - en netwerkdag georganiseerd in Mierlo.

 

Het thema van de dag was "Visie op Softwareontwikkeling" Omdat het slagen van software ontwikkelprojecten sterk afneemt met de complexiteit en omvang van het project, gemeten in geld of requirements, kan het van groot belang zijn om uw projecten wel te laten slagen.

Twee experts uit de netwerkgroep deelden hun visie op dit thema. Dr. Ir Lodewijk Bergmans, software engineering specialist en parttime hoogleraar aan de Universiteit van Twente sprak voornamelijk over de relatie tussen complexiteit van het project en de kans van slagen. Ing Richard Sweer sprak over zijn methode om kwaliteit en voortgang meetbaar te maken en op deze wijze projecten stuurbaar, controleerbaar en betrouwbaar te maken.

 

Hierna was er gelegenheid voor de leden van de IT managers groep om te netwerken. "De eerste bijeenkomst was een groot succes en er zullen zeker nog verdere netwerksessies georganiseerd gaan worden in de toekomst" aldus de reactie van initiatiefnemer Gerard Kanters, directeur van Netcare B.V.

 

 

  linkedinITmanager2.jpglinkedinITmanager.jpg

Filter Blog

By author:
By date:
By tag: