Currently Being Moderated

Vorige week is de eerste Live Chat over Intel vPro Technologie doorgegaan. Bijna alle vragen handelden over de Intel Active Management Technologie (Intel AMT), en hoe Intel AMT de beheerbaarheid en beveiliging van desktops en laptops kan verhogen. Het is duidelijk dat er aan Intel AMT het meeste aandacht is besteed wanneer we over vPro systemen spreken.

Kristof heeft vorige week verschillende blogs vanuit IDF 2009 verzorgd. Laten wij dan ook eens kijken wat op IDF 2009 over vPro systemen voor 2010 is verteld. De IDF sessies in verband met vPro systemen kunnen opgevraagd worden op http://www.intel.com/go/idfsessions/.

Natuurlijk blijven we nieuwe functionaliteiten aan Intel AMT toevoegen. De functionaliteit die mij het meest aanspreekt is de hardware gebaseerde KVM (Keyboard – Video – Mouse) functionaliteit. Dat zal toelaten om PCs volledig over te nemen vanop afstand in geval van een probleem.

Ik ben ervan overtuigd dat Intel Virtualization Technology (Intel VT) en ook Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT) minstens een even belangrijke rol gaan spelen als Intel AMT in de nabije toekomst. Intel VT en Intel TXT zijn belangrijk om PC virtualizatie performant te maken en te beveiligen. En zoals bij servers gaat virtualizatie bij desktops en laptops ook toelaten om verschillende omgevingen (bijvoorbeeld je bedrijfsomgeving en je persoonlijke omgeving) gelijktijdig te laten werken op één PC.

Een vPro systeem met zijn verschillende technologieën (Intel AMT, Intel VT en Intel TXT) is een geschikt platform om dat allemaal mogelijk te maken op een beheerbare en veilige manier

Comments

Filter Blog

By author:
By date:
By tag: